Förlust i genrepet mot Bergkvara

Det blev förlust med 0-4(0-2) i genrepet och gräspremiären borta mot Bergkvara, det märktes i matchen att det var vårt första pass på gräs, medan hemmalaget haft förmånen att träna på gräs senaste månaden.

Hemmalaget börjar matchen klart bäst och får ett tryck på oss i medvinden med långa bollar bakom backlinjen. På en sån långboll tar de ledningen när man spelar fram en offsidestående spelare som kan sätta bollen i mål. Vi spelar upp oss under andra halvan av halvleken och har några halvchanser som tyvärr passerar utanför målet. Farligast var Norbergs nick på hörna. Bergkvara ökadde på till 2-0 på en kontring där man blev fria från halva plan.

I andra fick vi fördelen av medvinden, men kunde inte utnyttja den fördelen. Bäst läge i halvleken hade Dardan som var fri, men avslutet gick rakt på målvakten. Bergkvara gjorde 3-0 på en lång frispark som missbedömdes och friställde en hemmaspelare som fick öppet mål. 4-0 kom mot ett virrigt försvar efter många byten.

Nu blickar vi istället fram mot seriepremiär på söndag 17.30 när Tvings GOIF gästar oss. Varmt välkomna!