Inför säsongen och premiären mot Tving

FAIF vs TvingÄntligen dags för seriepremiär när vi tar mot Tvings GOIF hemma på Fjärdsjömåla IP. Tving som efter några års uppehåll är tillbaka i seriespel och bjuder på ett skogsderby.

Vi har kollat läget med coach Ricardo Carreno som ger sina och tränartrions tankar inför säsongen.

Hur har försäsongen varit?
Försäsongen har varit lite motig, på grund av hela lagets bristande närvarostatistik. I många fall så har anledningarna varit befogade, men jag tror att vi alla har kunnat göra det bättre. Försäsongen har även handlat om att hitta varandra både i och utanför planen, vilket jag tycker vi lyckas med bättre och bättre för var vecka som går. Spelmässigt har det varit knackigt men vi har även visat flera fina sekvenser i matcherna vilket vi ska lyfta fram inför premiären.

Vi har spelat tre träningsmatcher, men ingen vinst?
Vinst eller förlust är inget som någon av oss har prioriterat i träningsmatcherna. Där har det handlat om att hitta varandra och bli mer samspelta än tidigare år. Tycker inte att någon av matchernas resultat har återspeglat själva matcherna. Vi har visat att vi kan bli ett spelande lag och kommer kunna kontra in både ett och två mål i serien. Trots få matcher och på träningarna så ser vi ljust på framtiden.

Hur kommer vi få se FAIF spela i år?
Vi kommer se ett lag som gärna vill äga boll men framförallt vilja vinna boll. Där vi sen kommer visa ett starkt omställningsspel. Vi har många krigare i laget och ytterligare några kommer lyfta sig under året. Räkna aldrig bort oss!

Vad tror du om serien i år?
Det blir en tuff serie men en väldigt hög lägsta nivå. Det finns inget i lag i serien som har råd att ställa ut skorna och tro att man lätt kammar hem tre poäng. Mot Fjöset kommer man få svettas för att ta de.

Målsättning?
Vår målsättning i år har ingenting med placering i serien att göra. Vi ska i år hitta varandra som spelare och personer utanför plan. Ha roligt varje gång vi träffas för att bygga vidare på en redan stark gemenskap i föreningen.

Vem blir årets skyttekung?
Svårt att säga men Andreas Norberg har visat sig vara farlig och stå på rätt ställe när chanser kommer. Annars hade Andreas Svensson kunnat vara en kandidat.

Vem blir årets överraskning?
Just Andreas Norberg och visat en mognad i sitt spel som är tilltalande nu i försäsongen. Rasmus Götberg har verkligen visat framfötterna vilket han gjorde redan inomhus. Annars är en spelare som Peter ’Peppe’ Eckhoff inte att räkna bort, en targetplayer som har en förmåga att stå rätt i straffområdet.
Flera har en väldigt positiv utveckling och några som saknas pga rehab som kommer stärka laget ytterligare.

Några avslutande ord?
Säsongen 2018-219 blir ett år där vi fokuserar på att hitta varandra i och utanför plan, ha roligt när vi träffas och inte minst på planen.
Det kommer bli en spännande säsong för Fjöset. Forza Fjöset!!

Grillad korv

Grillad korv


Idag är grillen tänd och kiosken erbjuder både grillad korv och Bullens korv. Varmt välkomna till Fjärdsjömåla IP!


Matchinfo
Matchstart: 17.30
Speldatum: 22 April 2018
Spelplats: Fjärdsjömåla IP
Huvuddomare: Hassan Al-Saqr, Karlskrona
Assisterande domare: Hasan Hashem Oda, Karlskrona och Abdullahi Hassan Abdullahi, Karlskrona


Vi tar SwishSwisha
Du vet väl att du kan betala inträde och kiosk med Swish? Betala och visa din bekräftelse i telefonen.
Lägg till FAIFs Swish-nummer i telefonboken redan nu: 123 03 680 68


FAIF PantaMeraDet går bra att lämna dina tomburkar (tyska, danska och polska + vanliga) och PET-flaskor vid kiosken i samband med våra matcher.
Vi underlättar för dig, samtidigt som du hjälper föreningen med ditt bidrag. Tack för din hjälp!