Vinst mot Vissefjärda B

Vinst mot Vissefjärda B
Edin Subasic
Edin Subasic var pigg och gjorde två mål
Edin Subasic var pigg och gjorde två mål

Träningshelgen avslutades med en match mot Vissefjärdas reserver och vi fick sen en bra första halvlek där FAIF visade upp fina kombinationer och fem mål. Slutresultatet skrevs till 6-3 efter 5-2 i paus.

Vi börjar matchen bra och tar tag i taktpinnen direkt. Efter runt 10 minuter spelade tar vi ledningen genom ’Öland’ när han blir frispelad och kan lägga in bollen. Vi slarvar nästan omgående med understödet i försvaret och en bortspelare kan dribbla bort ett par, tre gubbar innan han spelar in till en spelare framför mål som inte gör något misstag.
Vi är dock inte nedslagna utan fortsätter att försöka skapa och resultat kommer. ’Edo’ tunnlade sin back, passade Axel som gick förbi sin back och fri med målvakten gav Axel ’Edo’ öppet mål och vi var i ledning igen. 3-1 kom även det via firma Axel och Edin där ett inlägg från ’Öland’ till slut hittar ’Edo’ som lägger in bollen med högern(!).
4-2 gör ’Öland’ som avancerar längs vänsterkanten och sätter bollen vid första stolpen på målvakten som väntade sig ett inspel. 5-2 har ett snyggt eller tursamt förspel (omtvivlat), när ’Öland’ med en cykelspark över huvudet får bollen mot mål, ’Edo’ utmanar målvakten i luften och returen dimper ner till ’Andy’ som lägger in bollen med vänstern i öppet mål.
Precis innan pausvilan slarvades det på nytt och Vissefjärda kunde reducera till 5-2.

Andra halvlek blev lite avslagen och vi kom inte upp i samma nivå som i första. Vissefjärda tilläts reducera till 5-3, innan ’Svåger’ från nära håll tryckte in ’PMs’ inläggsfrispark till slutresultatet 6-3.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Första halvlek så visar vi upp ett brett register med mycket löpningar, många fina kombinationer i stil med de vi tränat in och trots en svårspelad plan vilket leder till att vi inte gör mindre än fem mål.
Tyvärr släpper vi även in två, där vi begår både inviduella misstag och inte försvarar som en enhet utan stöter ensamma utan understöd.

Andra halvlek är en avslagen historia där vi inte ger allt och får ses som en transportsträcka.

Egentligen förtjänar hela startelvan ett plus för första halvlek, där jag även vill lyfta fram Edu och Axels mycket lyckade samarbete på topp. Mittfältet där ’Andy’ och ’Melle’ höll bra i taktpinnen, Dennis vann mycket boll och spelade klokt. Och sist men inte minst ’Öland’ som enligt mitt tycke gjorde sin bästa match någonsin i FAIF tröjan.

Men det finns förbättringspotential och jag är inte fullt nöjd med vårt spel utan boll än där vi är för långsamma att lyfta laget och därav går miste om goda omställningsmöjligheter.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Shayan Ajdari, Peter Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Dardan Dulak
Andreas ’Andy’ Svensson, Dennis Nilsson, Melike Murad, Anton ’Öland’ Standert
Edin Subasic, Axel Lönnqvist

Avbytare:
Daniel Björkander, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Carl Axelsson och Niclas Svensson

Matchfakta FAIF-Vissefjärda GIF B 6-3(5-2)
10′ 1-0 Anton ’Öland’ Standert (assist Andreas ’Andy’ Svensson)
12′ 1-1
x’ 2-1 Edin Subasic (assist Axel Lönnqvist)
x’ 3-1 Edin Subasic (assist Axel Lönnqvist)
x’ 4-1 Anton ’Öland’ Standert (assist Axel Lönnqvist)
x’ 5-1 Andreas ’Andy’ Svensson (assist Anton ’Öland’ Standert)
45′ 5-2
x’ 5-3
85′ 6-3 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (assist Per-Martin ’PM’ Pettersson)

Matchstatistik
Skott på mål (räddning): 4-3(1-1)
Skott i målram: 1-0(0-0)
Skott utanför: 10-5(6-2)
Hörnor: 4-2(2-1)
Frisparkar: 6-6(3-3)
Offside: 2-0(1-0)
Varningar: 1-1(1-0)

Publik: 12