Inför säsongen med Peter Wihlborg

Inför säsongen med Peter Wihlborg
Peter Wihlborg

Peter Wihlborg
Peter Wihlborg
Imorgon lördag är det seriepremiär när vi gästar Gökvallen för att möta Blåningsmåla/Eringsboda. Hår får vi ta del tränare Peter Wihlborgs tankar inför säsongen.

Vi började försäsongen i januari, hur har den varit tycker du?
Den har varit lite upp och ner. Den startade väldigt väl i januari för att sedan vara på rätt medioker nivå i slutet av februari/början av mars. Den sista månaden har varit väldigt bra och det syns att träningarna och övningarna har givit resultat. Lagspelet ser beytdligt bättre ut och individuellt har en hel del spelare blivit mer skolade.

Vi avslutade träningsmatcherna med tre raka segrar, innan dess lite blandade prestationer. Har du fått ut det du velat från träningsmatcherna?
Ja i stort. En matchtrupp har utbenat sig och det i sig är ju ett av syftena med träningsmatcher där en hel del visat att de förstått vad deras roll i laget är när de spelar. Avseende resultaten i träningsmatcherna så är de som bekant inte värda mycket när serien börjar.

Du har i dina kommentarer pratat om att vi ska vara ett bollhållande lag. Om du får utveckla ännu mer, hur är det du vill att vi ska spela?
Tror jag kör en variant av Stenmarks klassiker på den frågan: ”Om man är en spelare i truppen och inte förstått det nu så tror jag det blir svårt för mej att nå fram”. Skämt åsido, det är något som vi håller inom laget och vill man få reda på det som utomstående så är det ju bara att komma och titta på matcherna… Blink 🙂

Du är ny i tränarrollen, är det som du har tänkt dig att vara tränare?
Jag tror att vara tränare i FAIF är mer ansträngande än i andra klubbar eftersom det under så lång tid arbetats in en ”det löser sig/det kvittar” mentalitet som tar tid att jobba bort.
I övrigt, så är det nog som jag förväntade mej, ja.

Tankar om serien?
Massor. Och samtliga håller jag för mej själv.

Vår målsättning?
Den finns och är välkänd inom laget.

Årets skyttekung?
Jag vill inte favorisera någon, men jag kan tänka mej att det kommer stå mellan 4-5 spelare, vilket är glädjande.

Årets överraskning?
Jag tror att många är sugna på revansch efter fjolårets debacle. Vissa har fått nya roller och svarat upp väl på detta och visat upp ett bredare register.
Sedan är jag övertygad om att två av våra nyförvärv, Eldin och Domi, kommer att bidra till att öka kvaliteten i laget.

Några avslutande ord?
I många avseende så tror jag inte FAIF haft en bättre trupp på väldigt länge om någonsin. Vi får se hur långt det räcker.

Vi tackar Peter för de orden och önskar er alla välkomna till en ny spännande fotbollssäsong!