Förlust mot Olofström

Förlust mot Olofström

FAIF vs OlofströmOlofström kom till Fjärdsjömåla IP för att hänga med i kampen om kvalplats till fyran och man kunde åka hem med tre komfortabla poäng och fortsatt hopp om avancemang.

Matchen började jämnt, men Olofström fick ett tidigt mål på ett kanonskott från 25 meter som gick in otagbart stolpe in. ’Öland’ kvitterade på straff, men glädjen blev kortvarig. Direkt på avspark kunde Olofström spela sig rakt genom ett passivt hemmaförsvar sätta ett nytt ledningsmål. Bortalaget fortsatte sen att sätta mål, innan vi strax innan paus kunde reducera när ’Öland’ snodde bollen av en försvarare och förpassade den i mål.

Andra halvlek är inte mycket att skriva om, Olofström fortsatte att vara det farliga laget. Emanuel räddade snyggt en straff, men i slutminuterna fick han kapitulera från elvameterspunkten.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Tycker att vi stundals gör en helt ok match, men tyvärr mestadels av matchen så gör vi inte det då vi ligger helt galet i våra positioner. Vilket innebär att dom får rinna igenom alldels för enkelt och får massor av frilägen och klara chanser. Sen gör vi många indivuella misstag som dom tar vara på. När vi väl ligger rätt och spelar bollen på marken så skapar vi lite lägen och tvingar dom att spela långt, men som sagt det är alldels för sällan.

Matchen spelare i Guldfemman
Jens Justad. Alla kan mycket bättre, men jag ger matchens lrare till Jens Justad som alltid gör jobbet, han var den som vann många andra bollar , särskilt vid vårt straffområde.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Emanuel Arnesson
Pontus Svanhall, Peter Svensson (k), Mattias Sallander, Patrik ’Pake’ Andersson
Dardan Dulak, Jens Justad, Andreas ’Adis’ Lindén, Niclas Svensson
Haris Ribic, Magnus ’Wayne’ Olsson

Avbytare:
Anton ’Öland’ Standert, Pontus Wiridén, Per Pettersson, Tobias Nordström (ej inbytt)

Matchfakta FAIF-Olofström 2-9(2-5)
8’ 0-1 Marcus Eilertsen
13’ 1-1 Anton Standert (straff)
14’ 1-2 Haris Sinanovic
26’ 1-3 Haris Sinanovic
27’ 1-4 Kamra Narimani
36’ 1-5 Mateusz Marks
38’ 2-5 Anton Standert (utan ass)
56’ 2-6 Mateusz Marks
60’ 2-7 Mateusz Marks
70’ 2-8 Haris Sinanovic
86’ 2-9 Oscar Andersson (straff)

Matchstatistik
Varningar: 3-0(1-0)

Publik: 20