Förlust mot Jämshög

Förlust mot Jämshög

FAIF vs JämshögTrots en bra genomförd match blev på nytt noll poäng hemma på Fjärdsjömåla IP, när Jämshög besegrade oss med 2-0 efter 1-0 i paus.

Första halvleken är en jämn tillställning där lagen inledningsvis bytte halvchanser med varandra. I 33:e minuten kom bortalagets ledningsmål när ’Salle’ blir nertryckt i en luftduell, varpå bollen skarvas mot bortre stolpen där en Jämshögsspelare kan stöta in bollen på volley precis innan den rinner ut till inspark.

Andra halvlek var också jämn, men Jämshög var lite spetsigare i sina anfall. Vi lyckas inte skapa några riktigt heta målchanser, även om vi skulle fått en straff när ’Adis’ var på väg igenom vid ställningen 0-2. 0-2-målet var ett resultat av en kontring som vi bryter, men inte får bort bollen utan Jämshög kan spela fram en framstormande ytter som trycker in bollen i nättaket. Jämshög har på slutet flera bra chanser att öka på sin ledning när vi satsar framåt för att jaga ikapp.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Återigen gör vi en mycket bra match, men som tyvärr inte ger poäng. Vi står upp riktigt bra mot tabelltrean. Vi är jämnstarka med dom idag både spelmässigt och i närkamperna. Vi vinner mycket boll i mitten och spelar oss ur sitautiner i stället för att bara tjonga.
Vi fick två sena återbud och en som fick kliva av under uppvärmningen, så uppladningen var kanske inte den bästa, men jag är otroligt stolt över grabbarna som står upp jävligt bra idag igen. Nu spelar vi verkligen fotboll och kämpar för varandra!

Matchen spelare i Guldfemman
Andreas ’Andy’ Svensson. Alla förkännar beröm idag igen men den som stack ut lite extra var Andy som slet mycket, vann många nickdueller och var den som skapade mest framåt.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Johan Eriksson, Peter Svensson(k), Mattias Sallander, Patrik ’Pake’ Andersson
Fredrik ’Pede’ Pettersson, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Dennis Nilsson, Pontus Svanhall
Andreas ’Adis’ Lindén, Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare:
Haris Ribic, Calle Axelsson, Riccardo Carreno och Per-Martin Pettersson (ej inbytt)

Matchfakta FAIF-Jämshög 0-2(0-1)
33′ 0-1 Emil Eskilsson
52′ 0-2 Joel Holmberg

Matchstatistik
Avslut på mål (räddas): 6-5(2-3)
Avslut i målram: 0-1(0-1)
Avslut utanför: 4-6(2-3)
Hörnor: 0-1(2-2)
Frisparkar: 11-13(4-7)
Offside: 3-4(1-2)
Varningar: 0-0(0-0)

Publik: 40