Mörrum klasser bättre

Mörrum klasser bättre

FAIF vs Mörrums GOIS FKDet var skilda världar som möttes när serieledarna, Mörrums GOIS FK, kom på besök till Fjärdsjömåla IP och slutresultatet skrevs till 0-9 efter 0-3 i paus.

Dagens match var en match där vi skulle få bekänna färg på riktigt. Mörrum spelade en avslappnad och rutinerad fotboll, från början lite väl avslappnat kanske. Men trots det så får dom in ett mål redan efter 3 min då ett skott ett par meter utanför straffområdet styrs av en spelare i fjöset och ställer Gunde i målet totalt. Sen kommer det två snabba mål direkt inpå varandra. Deras anfallare dribblar sig igenom hela FAIF-försvaret och sen var ett och två mål gjorda. 0-3 i halvlek. Andra halvlek startar och det tar inte mindre än 1 min så lyckas dom slita till sig bollen av Salle och 4-0 var ett faktum. Mörrum avvaktade tills de bästa lägena kom och gjorde många fina mål. Det var ett rutinerat och vältränad lag som ställdes mot oss idag. Vilket kan märkas på spelet hur dom rörde sig över hela planen och spelade taktiskt. Slutresultatet 0-9 är något som tyvärr speglar matchen i sin helhet. Så mycket bättre var Mörrum ikväll.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Jag tycker att vi börjar matchen bra, vi vinner endel närkamper och ser taggade ut. Vi har också en ganska bra chans, men som vi inte kan förvalta. Sen kommer Mörrum in i matchen mer och mer. De gör ett mål som går via en rygg och ställer ’Gunde’ helt. Tyvärr släpper vi in såna mål varje match. Sen sätter deras nummer 10 fart och sätter två solomål. Efter detta kommer vi inte in i matchen igen. Vi har alldeles för bråttom med bollen och är för stillastående för att ge de en match.

Matchen spelare i Guldfemman
Fredrik ’Pede’ Pettersson. ’Pede’ var bra och kämpade och slet. Låg bra i sin markering och positionsspel.

Startelvan 4-5-1 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Johan Eriksson, Mattias Sallander, Tobias Wadman, Fredrik ’Pede’ Pettersson
Axel Lönnqvist, Jens Justad (k), Andreas ’Andy’ Svensson, Shayan Ajdari, Haris Ribic
Anton ’Öland’ Standert

Avbytare:
Jasmin Arifagic, Kristoffer Persson, Pontus Wiridén, Torbjörn ’Svåger’ Johansson

Matchfakta FAIF-Mörrum 0-9(0-3)
3′ 0-1 Sebastian Nilsson
26′ 0-2 Filip Brorsson
30′ 0-3 Filip Brorsson
46′ 0-4 Henrik Jeppsson
68′ 0-5 Johannes Jaldelöw
72′ 0-6 Emil Folin
79′ 0-7 Johannes Samuelsson
83′ 0-8 Sebastian Nilsson
88′ 0-9 Hugo Persson

Matchstatistik
Skott på mål: 1-3(1-3)
Skott i målram: 0-0(0-0)
Skott utanför: 0-7(0-4)
Hörnor: 0-6(0-3)
Frisparkar: 13-13(5-7)
Offside: 0-4(0-2)
Varningar: 3-2(1-0)

Publik: 25