Matchens lirare: Fredrik ’Pede’ Pettersson

Matchens lirare: Fredrik ’Pede’ Pettersson
Pede håller koll på linjen

Pede håller koll på linjen
Pede håller koll på linjen (arkivbild)
Efter varje match utser coach Tobias Nordström ’Matchens lirare’, en spelare som utmärkt sig lite extra och dessutom blir belönad med fem poäng i FAIF-Femman. Efter matchen mot Mörrum utsåg Tobbe Fredrik ’Pede’ Pettersson med följande motivering: ‘Pede’ var bra och kämpade och slet. Låg bra i sin markering och positionsspel.

Utsedd till matchens lirare av coach Nordström, hur känns det? Är du nöjd med din insats?
Tack… inte helt nöjd med insatsen själv, men det positiva är ju att det finns en hel del till att ta av om man säger.
Vi möter ett individuellt skickligt lag som har tålamodet och inte ger bort boll i onödan, vilket gör att vi får titta mycket boll. Inte tillräckligt nära i markeringen vilket gör att vi lätt blir överspelade. Ett tidigt baklängesmål var nog det sista vi behövde, men vi måste kunna nollställa bättre.

Sju förluster hittills och nu Olofström, en påförande seriefavorit som inte inlett som förväntat. Vad tror du om den matchen?
Kommer bli en ny tuff match på måndag i Olofström. Det gäller att alla är på tårna och att vi kan skaka av oss de senaste matcherna och bara gå ut och köra. Vi har visat att vi kan mäta oss mot lagen i femman så länge vi bara blir mer noga i detaljerna och att vi försöker hålla ihop laget bättre. Vi måste försvara som ett lag, och vi måste anfalla som ett lag. Som det är nu blir vi alldeles för långa och blir överbelastade i våra lagdelar.

Till sist, några råd till deltagarna i FAIF-Femman?
Ett tips är att följa oss på facebook och följa laguttagningen, samt att hålla utkika efter vad Gunde har att säga på faif.se, han har ju haft lite rätt i sina spekulationer senaste rundorna.
Det ger pushar oss som spelare att se att vi har stöd både på ”läktaren” och att det pratas i sociala medier. Nu ska vi bara ge tillbaka till våra fans och ta våra första pinnar i femman!! Nu taggar vi till!