Intervju med Stefan Andersson

Intervju med Stefan Andersson
Stefan Andersson

Stefan Andersson
Stefan Andersson
Vi passade på att ta en intervju med föreningsmänniskan och en av de som många förknippar med ”Fjöset”, Stefan Andersson, för att höra vad han tycker om årets säsong, gamla tider och det stundande kvalet.

Hej Stefan, först kan du inte berätta lite om dig själv för våra läsare som inte har full koll på din historia i FAIF?
Jag är uppväxt i Flymen (född 1951) och var redan tidigt engagerad i föreningen som spelare, jag höll mest till i B-laget, men har även gjort matcher med A-laget. Jag bodde här uppe innan jag i 20-årsåldern flyttade till Jämjö, men i början på 80-talet flyttade jag tillbaka och engagerade mig igen, främst som ungdomstränare. Men jag har också gjort många år i styrelsen, varav två sejourer som ordförande, men även ett år som vaktmästare.
Det har varit en lång resa, jag har varit med om det mesta.

Vad tycker du om årets upplaga av FAIF?
Jag har sett alla matcher i år och det jag är mest imponerad av är kämpaandan som jag inte sett på många år. Vändningen mot Johannishus visar verkligen detta! Även kamratandan verkar god vilket är glädjande. Jag tycker mig känna igen mycket av det gamla från när jag spelade själv.
Den som har imponerat mest på mig är Mattias ’Salle’ Salander, även Anton ’Öland’ Standert som är där framme och ”petar”. Det är också kul att den lokala förankringen är större och att gamla spelare som Jens Justad och Peter Svensson har kommit tillbaka.

Vad är det som skiljer laget i år mot senaste åren då laget oftast hållit till på undre halvan av tabellen?
Ni visar verkligen styrka med att kämpa, bästa kämpaandan på 15 år kan jag säga på rak arm. Det gör mig glatt imponerad. Och i år har man fått höra från grannarna ”nu slipper vi hålla tidningen upp och ner när vi läser tabellen”, vilket också är roligt.

När kvalade FAIF senast till femman och när spelade vi senast i femman?
Senast vi kvalade till femman var 1998, när Peter ’Skåning’ Christensson var tränare och spelarna bla hette Christian Andersson, Pierre Nilsson, Dan Johansson och Daniel Jonsson. Vi hade ett riktigt bra lag, men trots att vi vann bortamatcherna mot Sillhövda och Kallinge (grym vändning!) så missade vi en platsen upp när vi förlorade hemmamatchen mot Hällaryd.
Senast vi spelade i femman kommer jag inte ihåg exakt, början på 90-talet tror jag, det är bättre du kollar med Ingvar Faming som har bra koll på årtal.
(Vi ber att få återkomma med en intervju med Ingvar senare)

Än är inte kvalmotståndet klart, men hur tror du att det går i kvalet?
Jag tror vi har väldigt goda chanser med inställningen som laget visat, men det är tuffa lag att möta från femman.

Tack Stefan för pratstunden!