2-1-seger mot Karlskrona Bois

Öland slår inlägg

Efter förlust i vårmötet fick vi revansch när vi hemmabesegrade Karlskrona Bois med 2-1(1-0), men det var inte utan problem i slutet.

Den jämna matchinledningen akompanjerades av ett strilande höstregn, men regnet mattades och solen tittade fram och det blev en skön höstkväll. Efter inledningen tog vi komandot i matchen och vi skapade många vassa chanser, men det dröjde till 41:a minuten innan Anton ’Öland’ Standert via fint spel på mittfältet och sen en dribblingsräd kunde rulla in 1-0. Strax efter testade Öland en lobb som strök utsidan av stolpen. En halvlek som vi har full koll på och ledningen borde varit större.

Vi börjar andra halvlek hyfsat, men tappar vi kommandot i matchen och Bois, som kom till spel med bara en avbytare, kan komma in i matchen och det blev mycket Hawaiispel. Dock så lyckas vi via ett mönsteranfall där vi sågar oss fram på vänsterkanten öka på vår ledning till 2-0 när Axel avslutar ett samarbete med Öland. På slutet blir det onödigt spännande när Bois lyfter in en frispark i målvaktens hörn, men de kan inte skapa några riktigt klara chanser efter det. Även om det på det hala underlaget inte hade krävts mycket för att få in ett slumpmål och en kvittering.

Sammanfattningsvis så borde vi avgjort den här matchen tidigt, men vi fick kriga på i 90 minuter för att till slut bärga tre härliga poäng.

Coach Tobias Nordström sammanfattar matchen
Matchen mot Bois vi börjar bra ligger helt rätt i försvarsspelet och dom får inte många chanser. Vi erövrar mycket boll i mitten (bra press och närkampsspel) och ställer om snabbt, men tyvärr så slarvar vi med den avgörande passen, hade vi varit lite lungnare så hade vi gjort fler mål i första halvlek.
I paus snackar vi om att flytta fram laget ännu mer och stressa dom ännu mer, men vet inte om det är orken eller att vi är nervösa som gör att vi gör lite tvärtom. För vi släpper in dom alldeles för mycket in i matchen och låter dom föra lite i andra halvlek, men vi lyckas hålla undan och vinna med 2-1.
Helt underbart nu ska vi vinna mot Hasslö så är vi klara för kvalet! Känn på den!

Hela backlinjen med Johan, Peter, Salle och Pake får plus idag. Även plus till Justad som slet och fick mycket stryk.

Matchfakta 2-1(1-0)
41′ 1-0 Anton ’Öland’ Standert (Ass: Andreas Svensson(?))
71′ 2-0 Axel Lönnqvist (Ass: Anton ’Standert’ Öland)