Förlust mot Trossö

FAIF och domaren gav Trossö FF ett varmt välkomnande till seriespelet på ett soldränkt Hästö IP. Slutresultatet skrevs till 8-1(5-0) i hemmalagets favör.

Matchen inleds rätt jämnt och vi har en farlighet när Norberg är framme efter en frispark, istället kommer 1-0 till hemmalaget på en kontring där de snyggt spelar in till fri spelare framför mål. 2-0 kommer på straff efter en situation som aldrig borde hänt då domaren valde att inte blåsa frispark precis innan. Sen är vi på nytt nära på hörna och även frispark, men sen kommer några minuter vi helst vill glömma. Hemmalaget nyttjade medvinden bra och utnyttjade bla två insparkar som seglade över oss och friställde spelare som inte gjorde några misstag.
Trossö hade ytterligare frilägen som Tobbe avvärjde.

I andra får vi Lucas utvisad efter två snabba gula kort och givetvis en svårare resa att närma oss i målprotokollet. Vi kan dock reducera till 1-5 när Dardan blir framspelad av en hemmaspelare i straffområdet. Norberg har en bra nick för ytterligare mål, men den går utanför. Vi flyttar fram i slutet för att skapa fler chanser, men istället kan Trossö göra tre nya mål.

Kommentar från coach Ricardo Carreno
Bedrövlig insats från vår sida, inte mycket positivt som vi visar i den här matchen. Vi ser vilsna ut på planen och spelar utan självförtroende. Vi visste att de skulle spela med långbollar, men vi kommer helt fel i markering och tajming till bollarna.
Det finns inget positivt att ta med oss från matchen utan det blir att skaka av sig och ta nya omtag. Det här går att vända och det kommer vi visa också! Som ett lag!

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Rasmus Götberg, Mikael Pettersson, Johan ’Hinken’ Andersson, Daniel Björkander
Johan Eriksson, Jonathan Nilsson, Dennis Nilsson, Björn ’Skinnet’ Henriksson
Andreas Norberg, Lucas Andersson

Avbytare:
Mattias Sallander, Fredrik Pettersson, Granit Syla, Dardan Dulak och Peter Eckhoff

Matchfakta Trossö FF – FAIF 8-1(5-0)
9’ 1-0 Sina Maqsodi
20’ 2-0 Ali Asghar Yazdani (straff)
33’ 3-0 Sina Maqsodi
35’ 4-0 Sina Maqsodi
37’ 5-0 Sina Maqsodi
47’ Utv Lucas Andersson
55’ 5-1 Dardan Dulak
70’ 6-1 Ahmad Yasser Suhrobi
76’ 7-1 Ahmad Yasser Suhrobi
79’ 8-1 Sina Maqsodi
81’ Utv Elias Husseini

Matchstatistik
Skott på mål: 6-4(2-2)
Skott i målram: 1-0(0-0)
Skott utanför: 5-12(2-6)
Hörnor: 3-6(1-4)
Frisparkar: 13-14(8-10)
Offside: 9-1(4-0)
Varningar: 3-7(1-4)
Utvisningar: 1-1(0-0)

Publik: 65