Förlust mot Fridlevstad

Flymen Ultras var på plats

Flymen Ultras var på plats

FAIF gjorde säsongens bästa halvlek, men det räckte inte när Fridlevstad satte högsta fart i andra och sprang ifrån och vann stort, slutresultatet skrevs till 1-8(1-2).

Första halvlek är jämn, men det var Fridlevstad som hade de första chanserna i ett friläge som Tobbe räddar och en hörna där bollen till slut går i ribban. Efter drygt 10 minuter spelade har vi en boll inne efter en lyckad frisparksvariant, men det dömdes bort för offside. Istället kom ledningsmålet strax efter när ’Jonte’ spelar fram ’Degen’ som kan lyfta bollen över målvakten in i mål.
Fridlevstad kvitterade till 1-1 på ett högt inlägg från kortlinjen som vi inte kan få bort, utan bollen nickas in vid stolpen. Strax efter tar de även ledningen när man kan slå in en retur efter en bortboxad frispark. Strax innan paus är det även när 1-3, men ’Pede’ rensar påpassligt på mållinjen.

I pausen tvingades vi till ett målvaktsbyte då Tobias utgick skadad och ersattes av Dardan i målet. Han fick ingen lätt inledning, då vår inledning av andra lämnade mycket att önska. Dardan avvärjde direkt ett friläge, men sen kom målen. 1-3 är en kontring som leder till ett friläge. 1-4 får bortalaget spela sig genom hela vår planhalva innan de kan placera in bollen. 1-5 kommer och även direkt 1-6 på ett felpass precis efter avspark. Matchen var över, Fridlevstad luftade bänken och matchen jämnande ut sig igen. I slutminuterna kunde bortalaget sätta två nya mål.

Kommentar från coach Ricardo Carreno
Vi börjar matchen bra, där vi först får ett bortdömt mål i en tveksam offside avblåsning. Vi fortsätter att sätta press och lyckas även få in ett mål. Sen kommer Fridlevstad tillbaka in i matchen men de första 30-35 minuterna är vi starka. På slutet i första halvlek är Fridlevstad ett bättre lag som även gör två mål.
Vad som hände när andra halvlek drar igång är ett mysterium. Vi tappar positioner i samtliga lagdelar. Det vi gjorde bra i första gjorde vi dåligt i andra och det som var dåligt i första gjorde vi ännu sämre i andra. Vi får dessutom flera skador i laget med bland annat målvakten som får gå ut i halvlek. Vi startat matchen med fem avbytare och slutar de sista 10 av matchen utan möjlighet att sätta in någon avbytare.
Det positiva är att vi som ett lag har rannsakat oss själva och är väl medveten om våra brister. På träningen igår visar vi att vi inte ger upp, utan biter ihop och kämpar för att göra bättre ifrån oss inför nästa match på fredag. Det finns fortfarande mycket vilja i laget.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Rasmus Götberg, Dardan Dulak, Fredrik ’Pede’ Pettersson, Daniel Björkander
Johan Eriksson, Jonathan Nilsson, Linus Arvidsson, Björn ’Skinnet’ Henriksson
Marcus Degerskär (k), Andreas Norberg

Avbytare:
Granit Syla, Peter Eckhoff, Johan ’Hinken’ Andersson, Dennis Nilsson och Sebastian Håkansson

Matchfakta FAIF – Fridlevstad GOIF 1-8(1-2)
16′ 1-0 Marcus Degerskär (assist Jonathan Nilsson)
25′ 1-1 Freddie Sjögren
29′ 1-2 Andreas Rydell
52′ 1-3 Dennis Törnström
53′ 1-4 Dennis Törnström
60′ 1-5 Niclas Svensson
61′ 1-6 Marcus Windén
82′ 1-7 Niclas Svensson
90′ 1-8 Marcus Windén

Matchstatistik
Skott på mål: 3-9(3-6)
Skott i målram: 0-1(0-1)
Skott utanför: 2-6(1-2)
Hörnor: 2-11(2-4)
Frisparkar: 9-11(6-7)
Offside: 2-6(2-3)
Varningar: 3-3(2-2)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: 72

Taggar: