Förlust mot Fridlevstad

Flymen Ultras var på plats

FAIF gjorde säsongens bästa halvlek, men det räckte inte när Fridlevstad satte högsta fart i andra och sprang ifrån och vann stort, slutresultatet skrevs till 1-8(1-2).

Första halvlek är jämn, men det var Fridlevstad som hade de första chanserna i ett friläge som Tobbe räddar och en hörna där bollen till slut går i ribban. Efter drygt 10 minuter spelade har vi en boll inne efter en lyckad frisparksvariant, men det dömdes bort för offside. Istället kom ledningsmålet strax efter när ’Jonte’ spelar fram ’Degen’ som kan lyfta bollen över målvakten in i mål.
Fridlevstad kvitterade till 1-1 på ett högt inlägg från kortlinjen som vi inte kan få bort, utan bollen nickas in vid stolpen. Strax efter tar de även ledningen när man kan slå in en retur efter en bortboxad frispark. Strax innan paus är det även när 1-3, men ’Pede’ rensar påpassligt på mållinjen.

I pausen tvingades vi till ett målvaktsbyte då Tobias utgick skadad och ersattes av Dardan i målet. Han fick ingen lätt inledning, då vår inledning av andra lämnade mycket att önska. Dardan avvärjde direkt ett friläge, men sen kom målen. 1-3 är en kontring som leder till ett friläge. 1-4 får bortalaget spela sig genom hela vår planhalva innan de kan placera in bollen. 1-5 kommer och även direkt 1-6 på ett felpass precis efter avspark. Matchen var över, Fridlevstad luftade bänken och matchen jämnande ut sig igen. I slutminuterna kunde bortalaget sätta två nya mål.