April, april: FAIF byter till orange-svart

April, april: FAIF byter till orange-svart
Nya matchtröjan i orange och svart
Nya matchtröjan i orange och svart
Nya matchtröjan i orange och svart

April, april, detta var alltså ett aprilskämt som de flesta listade ut, vi fortsätter i våra vanliga röd-svarta färger. Det som är helt sant är att vi fyller 70 år nästa sommar.

Från och med säsongen 2019 spelar FAIF i orange-svart randiga tröjor. 2019 fyller föreningen 70 år och lagom till detta jubileum har styrelsen beslutat att föreningen går från röd-svart till orange-svart. FAIF kommer att spela i det klassiska röd-svarta stället 2018 för 2019 spela i nya tröjor. Färgkombinationen ligger helt klart i tiden och vi vill vara med om att göra Karlskrona till den orangea staden/kommunen.

Vi har sneglat på andra föreningar i kommunen som framgångsrikt bytt färger och fått resultaten med sig, som Karlskrona HK, Karlskrona SOK, FBC Karlskrona och FK Karlskrona.

Flymen Tigers
Flymen Tigers?

Flymen Tigers?
Styrelsen har också jobbat med ett nytt namn som ska fungera bättre både nationellt och internationellt föreslår därför att föreningen byter namn till Flymen Tigers. Ett namn verkligen kommer att sätta föreningen på kartan och även locka en yngre supporterskara till föreningen. Just namnbytet är dock en förändring som måste godkännas av nästkommande årsmöte.

Föreningen har påskhelgen informerat våra medlemmar om förändringen och fått ett brett stöd och alla ser med tillförsikt fram mot nysatsningen.

Marknadsavdelningens Johan Eriksson meddelar i en kommentar:
Vi har förstått marknadsvärdet i KHKs orangea färg och kan inte annat än följa denna trend, ”Orange is the new black.” FAIF kommer med värdighet och grace bära dessa nya färger, framgångar kommer att bli en del vardagen och varumärket kommer att stärkas.