Straffade av Sillhövda

Vi blev straffade av Sillhövda som vann i sommarvärmen med 4-1(3-1) inför en stor publik som i alla fall kunde njuta av solen.

Sillhövda satte högsta fart från början och rann igenom, petade bollen förbi ’Mårten’ i målet och föll på hans utsträckta armar. En korrekt straff som man förvaltade till 1-0, även om ’Mårten’ var på bollen, men kunde inte hålla den. I tjugonde minuten fick bortalaget ta skott alldeles för lätt utanför straffområdet, skottet var inte speciellt hårt, men rullade in vid stolpen till 0-2. Strax efter blev det straff igen, ’Hinken’ sprang in i en spelare och blev samtidigt utvisad, lite hårt, men korrekt enligt regelboken. Sillhövda skickade upp sin målvakt som även han överlistade ’Mårten’ som på nytt nåde bollen, men orkade inte hålla den utanför linjen.
Strax innan paus reducerade ’Andy’ till 1-3 när han tog skott en bit ut efter en lång rensning från ’PM’ i försvaret.

I andra halvlek mattades lagen av värmen, Sillhövda fortsatte att skapa klart mest, men ’Mårten’ i målet gjorde flera fina räddningar. Sillhövda Fastställde slutresultatet till 1-4 genom ett friläge på en genomskärare.

Kommentar från coach Åke Byheden
Förlust mot ett relativt välorganiserat lag som har rörelsemönstret klart för sig. I första halvlek blir vi tillbakatryckta och vi lyckades inte lyfta upp spelet. Vi hamnade fel i positionerna och markeringarna. Uppspelen sker under press och blir ofta långa. Då blir det svårt att få tag på uppspelen och resultatet blir att vi har motståndarna över oss under långa perioder.
Andra halvlek var bättre trots att vi var en man mindre. Närmare i markeringar och bättre försök till uppspel. Vi har fortfarande svårt att hinna komma upp i banan med flera spelare för att få igång anfallsspelet.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Mattias Mårtensson
Andreas Norberg, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Johan ’Hinken’ Andersson
Johan Eriksson, Peter Svensson, Björn Henriksson, Dennis Nilsson, Daniel Björkander
Andreas ’Andy’ Svensson, Ahmad Jamali

Avbytare:
Rasmus Götberg, Jonas Sandström, Ricardo Carreno, Seyed Sajad Mohsen och Henrik Andersson Sorman

Matchfakta FAIF – Sillhövda AIK 1-4(1-3)
2′ 0-1 Jacob Sternestedt (straff)
20′ 0-2 Anton Alexandersson
22′ 0-3 Rasmus Lindroth (straff)
43′ 1-3 Andreas Svensson (assist: Per-Martin ’PM’ Pettersson)
70′ 1-4 Emil Johansson Milsten

Matchstatistik
Varningar: 0-0(0-0)
Utvisningar: 1-0(1-0)

Publik: cirka 90