Vinst i seriepremiären

Vinst i seriepremiären

Måndagens seriepremiär mot Rödeby AIF slutade i dur i en match där vi snabbt tog ledningen och höll den hela matchen. Slutresultatet på Åsjövallens konstgräs skrevs till 6-2(3-0).

Unga Rödeby började med ett par attacker, men efter att Björn krutat in 0-1 på volley efter lite flipper i straffområdet så var det egentligen inte så mycket snack var segern skulle hamna. 0-2 kom säkert på straff av ’Andy’ sedan Götberg blivit nerriven på en hörna. 0-3 kommer på en frispark som Tobbe lyfter in och Degen möter vid bortre stolpen och stöter in den.
Innan paus drabbas Rödeby av en utvisning efter två gula kort.

I andra kommer vi ut och tror att allt är klart, vilket får till följd att Rödeby kan flytta fram positionerna och efter några minuter kan de reducera till 1-3 på ett lågt skott från strax utanför straffområdet. Vi rycker dock upp oss och Tobbe Nordström kan lyfta in ett inspel från kanten till 1-4. Med kvarten kvar satte Ahmad 1-5 med ett skott över målvakten.
Rödeby kunde reducera till 2-5 på ett friläge när man löpte sig fria från klar offside. Med några minuter kvar på matchklockan så gjorde ’Andy’ sitt andra mål när han bombade in bollen i nättaket, 2-6.

Vi hade många fler bra chanser och segern kunde blivit några mål större, men viktigast att inleda säsongen med en seger.

Kommentar från coach Åke Byheden
Seriepremiär – äntligen! Ingen nervositet, bara beslutsamhet. Spelet är stabilt och lösningarna mot ett lite irrationellt spelande lag fungerar bra. Vi vinner bollar och anfaller med beslutsamhet. Utdelningen blir tre mål i vardera halvlekarna. Alla är bra tränade och orkar hålla upp tempot hela matchen. Det var trevligt att stå vid sidan och titta på. Det gjorde ju heller inget att regnet slutade strax innan vi gick ut på planen.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Tobias Olsson
Dennis Nilsson, Henrik Henriksson, Michael Nilsson
Rasmus Götberg, Björn Henriksson, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Tobias Nordström, Daniel Björkander
Marcus Degerskär (k), Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare:
Peter Svensson, Ricardo Carreno, Ahmad Jamali och Andreas Norberg

Matchfakta Rödeby AIF – FAIF 2-6(0-3)
5′ 0-1 Björn Henriksson
22′ 0-2 Andreas Svensson (straff)
38′ 0-3 Marcus Degerskär (assist Tobias Nordström)
44′ Utv Sharouz Panahi (Rödeby)
52′ 1-3 Rahmad Abuzar
56′ 1-4 Tobias Nordström (assist Peter Svensson)
75′ 1-5 Ahmad Jamali (assist Andreas ’Andy’ Svensson)
84′ 2-5 Salman Ali Hamed Alshaqouq
86′ 2-6 Andreas Svensson (assist Dennis Nilsson)
90′ Utv Nasir Ahmad Mohamadi (Rödeby)

Matchstatistik
Varningar: 6-4(2-1)
Utvisningar: 2-0(1-0)

Publik: ca 40