Blåningsmåla/Eringsboda vände

Flymen Ultras - Jonas Sandström

Flymen Ultras – Jonas Sandström visade upp ett fint tifo och nykomponerad ramsa

Trots ledning blev det inte poäng idag, utan Blåningsmåla/Eringsboda kunde vända matchen under de sista 20 minuterna. Slutresultatet skrevs till 3-1(0-0).

Blåningsmåla inledde bäst och med sina långa bollar tryckte de tillbaka oss, de skapade något friläge, men annars fick de ta avslut utifrån. Farligast var ett ribbskott och en frispark i ribban. Allt efter kunde vi flytta fram spelet och vi försökte spela bollen på marken, dock inga direkt farliga lägen.

Vi inleder andra klart bäst och några minuter in kan vi kan ta ledningen på ett fint anfall där vi byter kant innan Gholam tog sig ner till kortlinjen och spelade in bollen till Daniel Husseini som fri kunde sätta bollen i mål. Vi har sen att par bra lägen till, både Niclas och Elias är genom, men missar sina chanser.
Istället kan hemmalaget kvittera när en frispark från långt håll får segla in i mål. Hemmalaget som visat sig skärrat fick nu luft under vingarna. 2-1 kommer med drygt 10 minuter kvar när man spelar in bollen framför mål och kan stöta in den vid bortre stolpen.
Vi försöker nu flytta fram i jakt på kvittering, men lyckas inte få fast bollen. Istället kan Blåningsmåla öka på ledningen i slutminuterna när man med en lång boll byter kant och friställer en spelare i straffområdet och kan trycka in bollen.

Kommentar från coach Åke Byheden
Wow, vilken skillnad! Defensiven fungerade bra för hela laget, dessutom med en helt ny backlinje. Mycket stabilt ända tills energin började lämna några av oss sista delen av andra halvlek, samtidigt chansade vi med att flytta upp mer folk vilket samtidigt gav motståndarna lite mer utrymme. Vi lyckades inte förvalta chansningen, men alla stred matchen ut. Positivt att ta med oss är viljan, koncentrationen, att tro på och spela vårt spel både defensivt och offensivt. Även sättet att hjälpa varandra.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Mattias Mårtensson
Dardan Dulak, Dennis Nilsson, Eric Flinke, Daniel Björkander
Hussein Rezai, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Magnus ’Wayne’ Olsson, Gholam Asgari
Niclas Svensson, Elias Husseini

Avbytare:
Marcus Degerskär, Daniel Husseini, Jakob Karlstrand, Seyed Sajad Mohseni

Matchfakta Blåningsmåla/Eringsboda – FAIF 3-1(0-0)
50′ 0-1 Daniel Husseini (Assist Gholam Asgari)
71′ 1-1 Viktor Magnusson
76′ 2-1 Lukas Brinkehed
87′ 3-1 Majid Mohamed Hamid

Matchstatistik
Varningar: 1-1(0-0)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: 30