ABB Arena Fjärdsjömåla – April, April!

ABB Arena Fjärdsjömåla – April, April!

ABB Arena FjärdsjömålaDetta var vårt bidrag till årets aprilskämt. April, april!

Fjärdsjömåla IP heter från och med idag ABB Arena Fjärdsjömåla!

ABB är nöjda med utväxlingen av samarbetet med Karlskrona kommun, ishockeyn och Karlskrona HK, men vill bredda sitt engagemang ner på gräsrotsnivå och samtidigt stödja en levande landsbygd. Vad passar då bättre än att stödja Fjärdsjömåla AIF, ett av Blekinges sämsta fotbollslag? Trots att vi är en liten förening så tror ABB att vi kan nå stor medial uppmärksamhet med projektet, kanske just därför att vi är en sån liten förening.

Avtalet är skrivet på 10 år och i projektets budget finns följande förbättringar av ABB Arena Fjärdsjömåla:

  • Förslag på läktare ABB Arena Fjärdsjömåla
    Förslag på läktare ABB Arena Fjärdsjömåla

    Nytt bevattningssystem

  • Renovering av klubbstuga och omklädningsrum
  • Uppförande av en läktare med tillhörande hytt för media och funktionärer

De inledande arbetsinsatserna väntas vara klara inom de närmsta veckorna och ”Arenanamnet” kommer att invigas på premiären den 28 April mot Kallinge SK. Varmt Välkomna!

Kommentarer från föreningen
Det har varit förhandlingar i positiv anda, där ABB har varit väldigt drivande i att få detta att gå i lås. Givet har vi från föreningen haft en vånda i att ett så anrikt anläggningsnamn går i graven, men att i 10 år framåt säkerställa anläggningens välmående är otroligt positivt. FAIF går starka in i framtiden.
Ett stort tack till alla inblandade i förhandlingarna.
Johan Eriksson, förhandlingsansvarig

Det är otroligt kul att vi har kommit i mål med detta projekt tillsammans med ABB. Vi tror båda på idén med en levande landsbygd och att en spridning av länets fotbollsföreningar är viktig. Vi ser även att det arbetet föreningen lägger ner över generationsgränser och med integration av nyanlända fotbollsintresserade killar i vår vanliga fotbollsverksamhet är en viktig insats.
Peter Svensson, ordförande

Vi kommer löpande rapportera här på faif.se om utvecklingen av ABB Arena Fjärdsjömåla.