Oavgjort mot Alsjöholm

Alsjöholms IFPå en regnigt Åsjövall i Rödeby spelade via oavgjort mot Nybrolaget Alsjöholm under söndagen.

I första halvlek böljar spelet fram och tillbaka, inte något av lagen hade något markant övertag i spelet. Vi kunde dock ta ledningen tidigt när ’PM’ lyfte in en frispark, som inte kunde nickas undan bättre än att ’Pake’ kunde få fram den till ’Degen som tryckte in den hårt från nära håll.
Båda lagen skapar sen chanser, vi har tre-fyra riktiga frilägen som borde resulterat och bortalaget har något friläge och ett par skott som Tobbe i målet kunde ta hand om.

Inledningen av andra halvlek är förvirrad från får sida, Alsjöholm tar taktpinnen och trycker ner oss, dock utan att skapa de riktigt vassa lägena. Kvitteringen är dock snygg, ett inlägg nickas undan, men Alsjöholmsspelaren tar mot på bröstet och trycker till på volley, otagbart precis under ribban.
Vi rycker sedan upp oss, lyfter spelet och har ett par bra chanser på slutet att avgöra till vår fördel, men volleyavsluten i målområdet sattes ovanför ribban.

Kommentar från coach Åke Byheden
Andra träningsmatchen mot Alsjöholm slutade oavgjort 1-1. Spelet fungerade bra i första halvleken med en del riktigt bra anfall. Försvarsmässigt fungerade det också bra trots att vi inte riktigt lyckades helt med att räkna in motståndarna och prata in oss i rätt positioner.
I inledningen av andra halvlek blev vi ordentligt tillbakatryckta, mycket beroende på att jag byter runt spelare på olika positioner och vi letar efter rätt läge i defensiven. När vi väl hittar rätt igen flyttar vi upp spelet och skapar en hel del chanser igen.
Det mest positiva var att vi skapade många målchanser i matchen. Jag tycker att det är en bra genomförd match av alla spelare.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Rasmus Götberg, Dennis Nilsson, Dardan Dulak, Eric Flinke
Johan Eriksson, Peter Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson(k), Seyed Sajad Mohseni
Marcus Degerskär, Patrik ’Pake’ Andersson

Avbytare: Ricardo Carreno, Daniel Husseini, Daniel Björkander, Tobias Nordström, Amir Ali

Matchfakta FAIF-Alsjöholms IF 1-1(1-0)
6′ 1-0 Marcus Degerskär (ass Patrik ’Pake’ Andersson)
59′ 1-1 Tobias Pettersson

Matchstatistik
Varningar: 1-0(0-0)

Publik: 5