Tuff dag i KM

Tuff dag i KM
Daniel Björkander - målskytt mot Lyckå

Daniel Björkander - målskytt mot Lyckå
Daniel Björkander – målskytt mot Lyckå
Det blev en tuff dag i KM när vi ställdes mot Atlas, Nättrabys och Lyckås förstalag och Hasslös andralag. Men det fanns några ljusglimtar och vi får nu blicka fram mot Lilla-DM som avgörs efter nyår.

Coach Åke Byhedens kommentar efter turneringen
Då var första inneturneringen avklarad. Vi hamnade inte i den lättaste gruppen, men siffrorna blev ändå större än förväntat. Försvarsspelet fungerar trots det bättre, men vi blev effektivt straffade för enstaka misstag. Även anfallsspelet blev bättre mot slutet av gruppspelet och det finns en bra vilja hos grabbarna att förbättra sig själva och spelet.

FAIF – AIK Atlas 0-1
Första matchen och vi försvarade oss bra, Atlas blev stressade och fick ta avslut från kanterna som Tobbe i målet kunde ta hand om på ett bra sätt. Det mållösa och oavgjorda resultatet stod sig till 28 sekunder återstod, då Atlas kontrade och med en gubbe som kom ut direkt från utvisningsbåset kunde de enkelt vid bortre stolpen stöta in målet som avgjorde matchen.
Utvisad: Peter Svensson

Nättraby GOIF 1 – FAIF 7-0
Nättraby satte högsta fart direkt och sårade oss svårt, redan efter ett par minuter ledde de med ett par bollar. Vi uppträdde utspridda och oorganiserade, samtidigt som Nättraby var bra och effektiva.

FAIF – Hasslö GOIF 1 1-2
Jumbofinal mot Hasslö och en match som vi var sugna på att vinna och skapade nästan direkt ett friläge där målvakten räddade Peter skott. Vi kunde lite senare dock ta ledningen med 1-0 när Niclas tryckte in en egen retur. Vi hade sen fler bra chanser, men vi sköt utanför och även blev Niclas nerriven i fritt läge utan åtgärd från domarna. Istället för att avgöra, så drog vi på oss utvisningar med bollar utanför banan. Först kunde Hasslö kvittera med ett spelmål och med en halv minut kvar satte de en frispark i krysset, båda när vi var en man mindre. Och segern vi borde haft gick oss förlorad.
Målskytt: Niclas Svensson
Utvisade: Daniel Björkander och Dardan Dulak

Lyckå FF 2 – FAIF 8-1
Sista matchen mot ett Lyckå som jagade gruppsegern. Det blev till slut stora siffror, men matchen var lite jämnare än vad siffrorna visar, även om Lyckå var bättre. Vi hade i denna matchen ett ok anfallsspel och vårt mål till reducering 1-2 gjordes i öppen kasse av Daniel Björkander.
Målskytt: Daniel Björkander

Truppen
1 Tobias Olsson
2 Dardan Dulak, 1 utvisning
3 Daniel Björkander, 1 mål, 1 utvisning
5 Johan ’Hinken’ Andersson
6 Per-Martin ’PM’ Pettersson
7 Carl Axelsson
8 Dominic Strandqvist
15 Niclas Svensson, 1 mål
16 Tobias Nordström
17 Peter Svensson, 1 utvisning