Förlust mot Hoby

FAIF vs HobyDet blev till slut en klar förlust mot Hoby, 0-5(0-1), men en riktigt bra kämpainsats och siffrorna blev något för stora sett till matchbilden.

FAIF skapade den första riktigt klara målchansen, när ’Öland’ fick fritt nickläge efter ett par minuter, men bollen gick rakt på målvakten. Hoby tog sen över lite och kunde trycka tillbaka hemmalaget, men utan att skapa så många vassa chanser, men de hade någon bra nick som smet över. Istället skulle bortalagets ledningsmål komma på en tajt och tilltrasslad situation i straffområdet, där en grönklädd spelare till slut trillade och fick straff av domaren. Protester så klart, men dömt var dömt och även om ’Dunken’ i målet gick åt rätt håll så rullade bollen in vid stolpen. 0-1 precis innan pausvilan.

I andra halvlek lyckas Hoby stöta in en målvaktsretur rätt tidigt och uppförsbacken blev tyngre. Vi skapar en del och ’Öland’ borde fått en målchansutvisning med sig när han var fri med två motspelare hängande i ryggen, men domaren nöjde sig med frispark och varning.
Istället kan Hoby utöka sin ledning ett par gånger till, två nickmål och ett skott från utanför straffområdet när vi dräller lite med bollen.

Kommentar från coach Johan Eriksson
Vi står upp för varandra och jobbar som ett lag. Har en eller ett par bra chanser att gör 1-0, men Hoby har ett spelövertag i första halvlek. Men vår defensiv fungerar utmärkt sånär på ett par lägen. Det är just vid en sådan situation i halvlekens sista minut som Hoby får sin straff. Vi orkar inte trycka upp laget utan faller i knät på backlinjen utan att komma ut och stöta mot deras mittfält. Ett instick i straffområdet och en tilltrasslad situation som leder till straffen.
Vi går ut i andra med en underbar inställning och har även här bud på mål. Men skärpan i avsluten saknas och vi får ett mål i baken på en chans som kommer ur intet känsla det som. Vi krigar på och har lägen för reducering men det vill sig inte. Ett bättre offensivt spel i början på andra halvlek men det straffar sig med att 3 och 4 kommer.
Så totalt sett är 5-0 lite för stora siffror i hur matchbilden såg ut. Vi visar ett gott FAIF-hjärta hela matchen och en bänk som går in och gör riktigt bra inhopp och spelare som är lojala mot laget genom hela matchen. Sen blir det ett något för stort fokus på domaren, men kanske inte så konstigt att han kommer i fokus utifrån vissa domslut. Men men vi kommer igen och ska nästa match få bollen i mål och täppa till än bättre i defensiven.
Stort plus för Dennis, Peter och Niclas. Även kul att Andy har hittat sin plats! 😉

Matchen spelare i Guldfemman
Dennis Nilsson

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Björn ’Dunken’ Petersson
Ricardo Carreno, Peter Svensson, Andreas ’Andy’ Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k)
Johan Eriksson, Dennis Nilsson, Mattias Sallander, Daniel Björkander
Anton ’Öland’ Standert, Niclas Svensson

Avbytare:
Tonie von Dahn, Sebastian Forslund, Dardan Dulak, Daban Dilshad

Matchfakta FAIF-Hoby 0-5(0-1)
43’ 0-1 Johannes Larsson (straff)
50’ 0-2 Tobias Karlsson
72’ 0-3 Mikael Trofast
74’ 0-4 Tim Tlatlik
88’ 0-5 Tim Tlatlik

Matchstatistik
Skott på mål: 1-1(1-1)
Skott i målram: 0-2(0-1)
Skott utanför: 0-8(0-6)
Hörnor: 2-4(1-2)
Frisparkar: 9-15(3-10)
Offside: 2-1(2-0)
Varningar: 4-2(2-0)

Publik: 25