Biffarna vann galen match

FAIF vs BlåningsmålaFAIF och Blåningsmåla/Eringsboda bjöd på ett ordentligt målkalas, tyvärr var det inte speciellt välspelat. Så även om publiken fick se många mål, så var det en dålig hawaiimatch de fick se.

Vi får en kanonstart på matchen när ’Andy’ kan stöta in bollen i mål efter att bollen ändrat riktning på en försvarare. Glädjen blir dock kortvarig, först får Biffarna straff som förvaltas väl och sen kan de rinna genom på en långboll som missbedöms och lägga in den i öppet mål. 1-3 kommer inte långt senare när bortalaget skickar in bollen i krysset.
Om 1-3 var snyggt så var ’Andys’ reducering till 2-3 ännu snyggare, perfekt vristträff och bollen gick i en perfekt båge och dök innan ribban från en bit utanför straffområdet. Tyvärr kunde Blåningsmåla rinna genom och sätta två ytterligare mål när de kom in bakom vår backlinje. Underläge 2-5 i paus och vi hade bränt ett par bra lägen.

I början av andra åker vi på två nya baklängesmål, först får Blåningsmåla straff igen och sedan ger vi bort bollen så att en bortaspelare kan placera in bollen. Vi kommer sen in i en bra period och sätter tre snabba mål och det känns som vi är med i matchen igen. ’Öland’ sätter 3-7 i röran efter en hörna, 4-7 gör ’Öland’ också efter riktigt fint väggspel med ’Wayne’. 5-7 kommer genom ’Svåger’ som nickar in en frispark snyggt i hörnet.
Tyvärr slarvar vi en stund senare igen och det blir 5-8 med kvarten kvar. I anfallet efter är ’Öland’ på väg genom och får med sig en straff som ’Gio’ sätter säkert i målvaktens högra hörn. Vi försöker skapa ytterligare, men kommer inte till några heta lägen och sista fem får vi avsluta med en man mindre.

Kommentar från coach Peter Wihlborg
Matchen kan närmast beskrivas som en Hawaiimatch, fylld med individuella misstag av båda lagen där Blåningsmåla var det minst dåliga laget. Vi gör 6 mål vilken är positivt för all del om man inte släpper in 8, men samtidigt är det den klar sämst genomförda matchen i år, med reservation för Hoby då jag var bortrest.
Det är svårt att förstå att dessa två lag möttes i premiären och genomförde en väldigt disciplinerad match. I april månad såg vi ut som en toppkandidat. Vår sista träningsmatch vanns med viss övertygelse mot Bergkvara. Sedan premiären har det gått utför om inget annat resultatmässigt. Bergkvara å andra sidan leder sin serie med 8 vinster av 9.
Detta laget och denna förening lider svårt av dålig mentalitet när det går emot.
Låt oss nu avsluta vårsäsongen som den började och få ett positivt avstamp inför hösten.

Matchen spelare i Guldfemman
Anton ’Öland’ Standert

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Tobias Nordström, Peter Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Mattias Sallander
Johan Eriksson, Dennis Nilsson. Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Andreas ’Andy’ Svensson
Anton ’Öland’ Standert, Georgios ’Gio’ Almbanis

Avbytare:
Daniel Björkander, Niclas Svensson, Magnus ’Wayne’ Olsson, Andreas ’Adis’ Linden

Matchfakta FAIF-Blåningsmåla/Eringsboda 6-8(2-5)
3′ 1-0 Andreas ’Andy’ Svensson (utan assist)
9′ 1-1 Viktor Magnusson (straff)
11’ 1-2 Ahmad Khalaf
15’ 1-3 Andréas Thörn
18’ 2-3 Andreas ’Andy’ Svensson (assist Tobias Nordström)
27’ 2-4 Mandus Brinkehed
30’ 2-5 Mandus Brinkehed
50’ 2-6 Viktor Magnusson (straff)
55’ 2-7 Erik Rylandersson
60’ 3-7 Anton ’Öland’ Standert (utan assist)
64’ 4-7 Anton ’Öland’ Standert (assist Magnus ’Wayne’ Olsson)
66’ 5-7 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (assist Per-Martin ’PM’ Pettersson)
75’ 5-8 Mandus Brinkehed
76’ 6-8 Georgios Almbanis (straff)
86’ Utv Dennis Nilsson

Matchstatistik
Skott på mål: 9-14(4-4)
Skott i målram: 1-0(0-0)
Skott utanför: 5-10(4-5)
Hörnor: 3-2(1-0)
Frisparkar: 12-20(6-10)
Offside: 1-2(1-0)
Varningar: 3-3(1-2)
Utvisningar: 1-0(0-0)

Publik: 50