Bara 1-1 mot Johannishus

FAIF vs JohannishusAndra hemmamatchen och andra oavgjorda resultatet, FAIF har inte riktigt fått till det på hemmaplan ännu. Johannishus lyckades knipa en poäng när matchen slutade 1-1(1-1).

Vi börjar matchen hyfsat och kan i elfter minuten ta ledningen när Dennis Nilsson trycker in bollen efter hörna. Vi går sedan ner oss efter målet och det dröjer inte länge innan Johannishus kan kvittera när man lyfter in en lång boll i straffområdet som man kan skarva in i mål.

I andra höjer vi oss och får ny energi av inhopparna, men det är inte förrän efter ’Salles’ utvisning som vi verkligen börjar ta i och skapa chanser. Men idag vill bollen inte in, vi bränner både frilägen och straff + retur och då är det svårt att vinna matcher.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Efter ännu en besvikelse till hemmamatch där vi inte visar rätt inställning under stora delar av första halvlek får vi endast med oss ett oavgjort resultat. Vår vana trogen gör vi åter igen första målet, men fortsätter ändå att spela avvaktande, passivt och utan rörelse. Till slut leder detta till att vid ett av alla dessa höstlöv till inläggsfrisparkar från motståndarna står vi och sover och låter dem kvittera. Det är inte förrän när Gio droppar ner till mittfält i mitten av första halvlek som vi börjar spela något som påminner om fotboll. I halvtid gör vi två byten och ’Bale’ (Pontus Wiridén, reds anm) och Axel kommer in och löper vilket gör att spelet blir betydligt bättre och andra halvlek är spelmässigt ok över lag. Att Salle sedan blir utvisad ändrar inget av spelbilden utan vi fortsätter pressa för mål, dock utan att lyckas trots 7-8 bra lägen där vi missar straff, de rensar på mållijnen och vi saknar skärpa i avsluten vid frilägen.

Vi har nu försatt oss i en onödigt besvärlig situation där vi gett bort 4 poäng och således måste de tas igen dessa mot de lag som vunnit merparten av sina matcher hittils med start mot Ramdala på fredag. Jag hyser inga tvivel om lagets kvaliteter, men det gäller att visa dem med under 90 minuter på en match om man vill vinna några fotbollsmatcher.

Matchen spelare i Guldfemman
Georgios Almbanis. Gio är en av få som visar rätt inställning under hela matchen och är den som får igång vårt spel genom att vilja ha bollen, vårda den och får upp bolltempot. Plus även till samtliga inhoppare som bidrog med välbehövlig energi och löpvilja.

Startelvan 4-3-3 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Shayan Ajdari, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Mattias Sallander, Dardan Dulak
Dennis Nilsson, Dominic Strandqvist, Melike Murad
Edin Subasic, Georgios Almbanis, Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare:
Eldin Malkoc, Axel Lönnqvist, Pontus Wiridén, Johan Eriksson (ej inbytt), Haris Ribic (ej inbytt)

Matchfakta FAIF-Johannishus SK 1-1(1-1)
11′ 1-0 Dennis Nilsson (assist Andreas ’Andy’ Svensson)
16′ 1-1 Henrik Henningsson
77′ Utv Mattias Sallander