Vinst mot Bergkvara i genrepet

Vinst mot Bergkvara i genrepet

FAIF vs BergkvaraI lördags åkte FAIF till Hagabergs IP i Bergkvara för att möta Bergkvara AIF i sista träningsmatchen inför seriepremiären. Båda lagen saknade 4-5 spelare från tilltänkta matchtrupperna till premiären, så förutsättningarna var ändå jämna. Matchen vanns av FAIF med 4-3 efter oavgjort 2-2 i paus.

Första halvlek var en jämn historia med chanser åt båda hållen. Bergkvara tog ledningen på en av flera fina hörnor när hemmalagets klart bäste spelare Jimmy Johansson nickade in bollen. Kvitteringen kom dock i anfallet efter när Haris lyfte in en frispark från kanten som ’Melle’ snyggt mötte med pannan. Hemmalaget kan mitt i halvleken ta ledningen igen när man kan lyfta in en boll från mittplan efter en misslyckad utspark. Ett par minuter senare får vi hörna och ’Svåger’ slår en hörna mot bortre stolpen där kommer ’Salle’ och nickar med kraft in bollen i mål, stenhårt!

I andra är det vi som är spelförande, även om Bergkvara hotade lite framåt med friläge och fixade flera hörnor. Vi gör två fina mål som båda har upprinnelsen på vänsterkanten där vi kommer runt och spelar in bollen framför mål. Först är det Haris som serverar ’Svåger’ vid bortre stolpen och han kan bara stöta in bollen. Sedan fem minuter senare är det ’Calle’ som kommer runt och ’George’ som sätter bollen i mål. På slutet lyckas Bergkvara reducera när deras spelare fick dribbla inne i vårt straffområde, men närmre än så kom inte hemmalaget.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Vi börjar matchen med hyfsat positionsspel och defensiv disciplin, men har svårt att få igång vårt eget spel i större utsträckning pga att mittfältet inte ger rätt understöd till anfallare samt ett för långsamt och ovårdat passningsspel i vår backlinje samt en del felbeslut när vi har läge för omställningar. Några individuella misstag gör att vi släpper in två mål.
Våra mål framåt är dock positivt då vi igen gör mål på en fast situationer med en perfekt hörna från Svåger som ’Salle’ möter med huvudet med en projektil till nick.
Dock så får vi säga att 2-2 i halvtid är något smickrande.

Inför andra halvlek gör vi några taktiska justeringar där ’Salle’ går ner som mittback och plockar bort deras största hot ur matchbilden på ett föredömligt vis. ’Melle’ flyttar ner på mittfältet och han och Dominic äger mittfältet i stort sätt hela andra halvlek där vi är det klart bättre laget under de första 35 minuterna.
Vi tillåter att det blir onödigt spännande i slutet av matchen då vi inte lyckas utnyttja våra lägen och stänga matchen samt en dråplig situation i slutet där de kan göra 4-3 när vi inte fortsätter spela till domaren blåst.
Matchens stora plus går till Dominic som gör en strålande debut samt ’Salle’ för sin andra halvlek. Utöver det visar ’Svåger’ att han tar sig fram i rätt position med mål i andra matchen i rad samt ett plus för Giwrgos Almbanis som gör mål i sin debut.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Johan Eriksson, Peter Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Dardan Dulak
Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Mattias Sallander, Dominic Strandqvist, Haris Ribic
Axel Lönnqvist, Melike Murad

Avbytare:
Tobias Nordström, Niclas Svensson, Shayan Ajdari, Giwrgos ’George’ Almbanis och Carl Axelsson

Matchfakta Berkvara AIF-FAIF 3-4(2-2)
6′ 1-0 Jimmy Johansson
7′ 1-1 Melike Murad (assist Haris Ribic)
22′ 2-1 Jimmy Johansson
27′ 2-2 Mattias Sallander (assist Torbjörn ’Svåger’ Johansson)
65′ 2-3 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (assist Haris Ribic)
70′ 2-4 Giwrgos Almbanis (assist Carl Axelsson)
83′ 3-4 Robert Karlsson

Matchstatistik
Skott på mål: 4-6(1-2)
Skott i målram: 1-0(1-0)
Skott utanför: 3-3(2-1)
Hörnor: 9-5(4-1)
Frisparkar: 10-8(3-6)
Offside: 1-1(1-1)
Varningar: 1-1(0-0)

Publik: 25