Premiärvinst mot Blåningsmåla/Eringsboda

Premiärvinst mot Blåningsmåla/Eringsboda
Fyra glada pojkar
Fyra glada pojkar
Fyra glada pojkar

Inför matchen pratade Blåningsmåla/Eringsbodas tränare om ett potentiellt toppmöte i östra sexan. Om det är sant får framtiden utvisa, för det var inget bländande spel som publiken bjöds på. FAIF lyckades bryta dödläget och kunde vinna matchen med 2-1(0-0).

Första halvlek är en jämn och fysisk med många tuffa närkamper, men utan något ordnat spel från något av lagen. Bästa chansen hade hemmalaget när de fick straff i en närkamp, men Seyed gick åt rätt håll och knep sen även sin retur.

Andra halvlek tar vi lite kontrollen på matchen och fem minuter in nickar ’Salle’ en frispark och bollen hamnar hos Axel som skjuter över från nära håll. Strax efter är ’Öland’ fri, men blir fälld precis utanför straffområdet och får frispark, men konstigt nog ingen utvisning på hemmaförsvararen. Vårt ledningsmål skulle dock komma och ’Öland’ var högst delaktig när han kom runt på kanten och måttade ett hårt och lågt inlägg mot Pontus Wiridén vid bortre stolpen, men innan kom en back och satte bollen i mål.
0-2 kon strax efter när Pontus fick skjuta två gånger om i straffområdet, först täckte en back och returen tog i kryssribban och gick till Niclas Svensson som kunde nicka in bollen från nära håll.
Hemmalaget flyttade nu upp och första skapar man ett friläge från högerkanten, men Seyed kommer ut fint och stoppar avslutet. Hemmalaget skapar sedan flera hörnor och på en av dessa blir vi lite passiva och de kan stöta in reduceringen. Men närmre än så kom inte Blångingsmåla/Eringsboda och vi kunde bärga en härlig trepoängare! Det var i slutet av september 2013 senast, men nu fick äntligen segersången ljuda igen!

Kommentar från coach Peter Wihlborg
Då var premiären avklarad med godkänd resultat. Det var mer hjärta än skönspel som det oftast är i premiäromgångar. I mångt och mycket känns matchutvecklingen som en repris av genrepet mot Bergkvara.
Första halvlek präglas av två lag som känner på varandra inledningsvis med mycket närkamper, många missade passningar och mottagningar utan att något lag får till något kontrollerat spel. Kanske lite nerver spelar spratt på sina håll.
Glädjande nog släpper vi till väldigt få chanser, förutom den straff som Seyed Sajad Mohseni läser och räddar.
Vårt mittfält bryter många passningar, men vi lyckas inte få igång vårt rullande utan har svårt på den förvisso svårspelade planen. Vi skapar i princip enbart två chanser där Melle har ett distansskott och Edu avslutar ett inlägg från Andy.

Andra halvlek, (likt den mot Bergkvara), kommer vi ut och tar tag i vårt mittfält. ’Öland’ flyttas upp på topp och Pontus ’Bale’ Wiridén gör säsongsdebut med den äran längs vänsterkanten. ’Melle’ & Dominic får kontroll på mittfältet under de första 20-25 minuterna av andra halvlek när Blåningsmåla satsar lite mer framåt.
Vi skapar en hel del chanser och förutom målen borde vi kanske gjort något mål till när både ’Öland’ och Andy är nära men avslutar strax utanför.
I slutet av matchen blir vi något stillastående efter en fast situation som gör att de kan reducera och vi tillåter det blir onödigt spännande.

Summeringsmässigt så får vi konstatera att vi genomför matchen bra både taktiskt och disciplinmässigt. Framåt kan vi betydligt bättre.
Först och främst ett kollektivt plus för det defensiva genomförandet av matchen och attityden bland spelarna i truppen.

Matchens lirare går tveklöst till vår målvakt Seyed Sajad Mohseni för straffräddningen samt ett par andra fina ingripande på avslut från nära håll.
Vidare så får ’Bale’ ett plus för en fin andra halvlek som bl.a. ledde till vårt 2-0 mål där även Nicke är påpassligt hungrigt framme och nickar in returen från ribban.

Tre poäng klara, det tackar vi för. Nu lägger vi denna match till handlingarna och fokucerar på nästa match.

Matchens spelare
Seyed Sajad Mohseni. Matchens lirare går tveklöst till vår målvakt Seyed Sajad Mohseni för straffräddningen samt ett par andra fina ingripande på avslut från nära håll.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Eldin Malkoc, Mattias Sallander, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Dardan Dulak
Andreas ’Andy’ Svensson, Dominic Strandqvist, Melike Murad, Anton ’Öland’ Standert
Edin Subasic, Axel Lönnqvist

Avbytare:
Johan Eriksson, Shayan Ajdari, Niclas Svensson, Pontus Wiridén och Peter Svensson (ej inbytt)

Matchfakta Blåningsmåla/Eringsbode-FAIF 1-2(0-0)
82′ 0-1 Självmål
84′ 0-2 Niclas Svensson (assist Pontus Wiridén)
88′ 1-2 Dennis Bern

Matchstatistik
Skott på mål: 5-6(4-2)
Skott i målram: 0-1(0-0)
Skott utanför: 6-8(4-3)
Hörnor: 6-3(2-1)
Frisparkar: 19-20(8-11)
Offside: 2-0(1-0)
Varningar: 3-2(1-1)

Publik: 72