Avgjort i Svenskfast cup

Avgjort i Svenskfast cup

Svenskfast CupDet var ett skade- och sjukdomsdrabbat FAIF som åkte till fina Asarums IP för att möta Blåningsmåla/Eringsboda och Asarum. Inte mindre än sex återbud med kort varsel, gjorde att vi kom till spel med en avbytare plus en ombytt coach och det blev en tuff eftermiddag på konstgräset. Coach Peter ’Skåning’ Wihlborg kunde ändå se en viss ljusglimt, då det innebar att vi tvingades rotera och fler spelare fick chansen från start.

FAIF – Blåningsmåla/Eringsboda 0-1(0-0)
Vår inledande match mot Biffarna var en jämn historia, kanske med ett litet övertag för ”bortalaget”. Första halvleks absolut bästa chans hade dock vi när Edin slår en bra hörna som går över målvakten till ’Salle’ möter på volley, men avslutet går tyvärr över ribban.
I andra halvlek kan Biffarna ta ledningen sedan vi kladdat med bollen på mittfältet och de kunde erövra för att slå en lång boll bakom vår backlinje, fri med målvakten gjorde Folkesson inget misstag. Vi försöker sedan flytta fram för att skapa lägen för en kvittering, men skotten går oftast över. Istället har Biffarna fina frilägen som både bränns och räddas av Seyed i målet.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Första matchen mot Blåningsmåla börjar på samma vis som mot tidigare träningsmatch mot Kallinge där vi ar svårt att komma igång med vårt spel och upptärder något nervöst. Efter en ganska händelsefattig första halvlek så gör vi en bätttre start av andra där vi skapar en hel del lägen och börjar rulla boll inom laget och utnyttjar snabbheten hos våra yttermittfältare.
Tyvärr så begår vi även i denna halvleken lite taktiska synder då vi står för brett med vår backlinje vilken gör att Blåningsmåla kan kontra genom en lång boll mellan vår inneback och ytterback. Vi har således en del fortfarande att jobba med i taktiska avseende i synnerhet avseende vårt positionsspel utan boll.
Plus i kanten till Eldin som fortsätter att visa framfötterna och en god spelförståelse.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Eldin Malkoc, Per-Martin Pettersson (k), Peter Svensson, Dardan Dulak
Haris Ribic, Dennis Nilsson, Mattias Sallander, Anton ’Öland’ Standert
Edin Subasic, Axel Lönnkvist

Avbytare:
Peter ’Skåning’ Wihlborg, Niclas Svensson

Matchfakta FAIF-Blåningsmåla 0-1(0-0)
25′ 0-1 Kristoffer Folkesson

Matchstatistik
Skott på mål: 2-1(1-0)
Skott i målram: 0-0(0-0)
Skott utanför: 1-3(1-0)
Hörnor: 2-5(1-4)
Frisparkar: 5-3(3-2)
Offside: 0-0(0-0)
Varningar: 0-2(0-0)

FAIF - Asarum
FAIF – Asarum
Asarum – FAIF 6-2(1-2)
Till matchen mot Asarum fick undvara ännu en spelare sedan Peter Svensson fick vila med en rejäl blödning i knät. Första halvleken försvarar vi oss bra samtidigt som Asarum missar sina lägen. Sayed gör några riktigt bra reflexräddningar. Asarums mål kom medan Eldin låg skadad och den lediga gubben kunde stöta in returen på ett tungt skott.
I paus fick vi våra fyra bonusstraffar. Axel var först ut men målvakten gick åt rätt håll och räddade. Andra straffen tog ’Öland’ som inte gjorde något misstag utan satte straffen högt utan chans för målvakten. Coach själv stegade fram för tredje strafefn och satte den lågt intill stolpen, ledning med 2-1. Fjärde och sista straffen la Edin, men målvakten gick åt rätt håll och kunde rädda.
Vi hade alltså inför andra vänt på ställningen, men glädjen blev kortvarig. Klockan hade inte ens gått upp på en minut i andra halvlek innan hemmalaget kvitterade. Sen rann målen på med jämna mellanrum, krafterna var slut och Asarum kunde rinna gå till en säker seger med 6-2.
Klasskillnad så klart när division sex möter division två, men med försäsong, kort matchtid och fyra bonusstraffar har man alltid chansen.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Andra matchen mot Asarum tycker jag vi gör en heroiskt första halvlek. Tar vi med oss den inställningen in i alla matcher så ser jag med tillförsikt fram emot premiären. Som väntat så blir vi ordentligt tillbakapressade av ett klart överlägset motstånd, men våra två bussar står välparkerade fram till 10:e minuten då Sayed i målet får kapitulera.
I halvtid slår vi våra straffar där tyvärr enbart två går i mål.
I andra halvlek så ökar Asarum tempot direkt och avgöra matchen med tre snabba mål inom loppet av de första 5 minuterna.
Resten är en formsak.
Jag hoppas dock samtliga spelare tar med sig kunskapen om hur enkelt det är att spela fotboll om man rör sig hela tiden utan boll samt vikten av att man följer med i defensiva löpningar, vilket Asarum gav oss en lektion i.
Plus i kanten till samtliga för deras inställning och arbetet samt till Edin som i sin ovana mittfältsroll visade att han har ett större spel i sig när tempot skruvas upp.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Seyed Sajad Mohseni
Eldin Malkoc, Per-Martin Pettersson (k), Dennis Nilsson, Dardan Dulak
Axel Lönnkvist, Edin Subasic, Mattias Sallander, Anton ’Öland’ Standert
Niclas Svensson, Haris Ribic

Avbytare:
Peter ’Skåning’ Wihlborg

Matchfakta Asarum-FAIF 6-2(1-2)
10′ 1-0
20′ 1-1 Anton ’Öland’ Standert (straff)
20′ 1-2 Peter ’Skåning’ Wihlborg (straff)
21′ 2-2
23′ 3-2
25′ 4-2
29′ 5-2
32′ 6-2

Matchstatistik
Skott på mål: 8-0(4-0)
Skott i målram: 2-0(1-0)
Skott utanför: 12-0(6-0)
Hörnor: 2-0(0-0)
Frisparkar: 5-3(2-2)
Offside: 1-0(1-0)
Varningar: 0-2(0-2)