Oavgjort mot Kallinge

FAIF-KallingeFAIF inledde utomhussäsongen med att spela oavgjort i träningsmatchen borta mot Kallinge. Slutresultatet skrevs till 4-4 efter 2-2 i paus på stundtals soliga Jernvallen i Kallinge.

Kallinge inledde matchen med ett stort tryck mot bortamålet och skapade flera riktigt bra chanser. Det var bara storspel från Mathias Pastuhoff som räddade oss från påhälsning med flera kvalificerade räddningar. Efter cirka 10 minuter lyckas vi lyfta upp spelet lite och på en välslagen hörna så kan Dennis Nilsson nicka in årets första mål och ledning med 1-0. Kallinge replikerade dock ganska omgående ex-FAIFaren Jake Andersson vände bort mittförsvaret och kunde placera in kvitteringen. Vi kunde sen ta ledningen på nytt sedan ’Melle’ get Edo en bra boll i djupet som han placerade in över målvakten. Innan paus kunde Kallinge kvittera och göra ställningen jämn.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade, ganska jämnt på planen, men något övertag till Kallinge i målchanser. Vi tog ledningen för tredje gången när Dardan gav Haris ett bra läge i djupet. Kallinge kunde kvittera på straff och tog sedan också ledningen när de ställde om snabbt och hittade en ledig gubbe vid bortre stolpen. Med några minuter kvar fick vi lite tursamt in kvitteringen, Haris lyfte in en frispark mot botre stolpen, men den gick över alla framstormande och målvakten missbedömde bollbanan och bollen slank i gaveln.