Tre förluster i DM

Lilla DMFAIF gjorde en något bättre insats i DM än i KM, men fick ändå lämna grannkommunen med tre förluster i bagaget. Coach Peter ’Skåning’ Wihlborg sammanfattar matcherna och blickar framåt mot utomhussäsongen.

FAIF – Hasslö GOIF 1-2
Vi gör en bra första match som står och väger och både vi och Hasslö skapar en del chanser. Vi släpper tyvärr in ett mål i början av matchen på en hörna där de lite turligt slår en hård boll in i mitten som oturligt nog träffar på vår spelare och in i mål.
Efter det spelar vi upp oss och gör ett mål tagen ur instruktionsboken där våra två nyförvärv Ilir Gashi and Hitham Al Anzi kombinerar ett par väggspel och rullar bollen i mål. Efter det så står matchen och väger och tyvärr blir vi lite obeslutsamma och Hasslö bryter högt i plan och rullar in bollen. Laget visar en god inställning i denna match och det kunde gått båda hållen.

Målsklytt: Ilir Gashi

Kallinge SK – FAIF 5-1
Andra matchen känner man att det inte är samma tändning redan på uppvärmningen och vi släpper in mål efter 8 sekunder.
Vi är inte med mentalt med i matchen och de gör ytterligare två mål. 3-0 ner så börjar vi ta oss in i matchen och lyckas reducera. Vi skapar även ett par chanser till innan vi i slutet igen tappar disciplinen och släpper in två mål den sista minuten.

Målsklytt: Ilir Gashi

FAIF – Kristianopels GOIF 1-4
Tredje matchen visar vi åter upp ett mer fokuserat spel och matchen är relativt jämn. Inställningen är åter tillbaka. Vi släpper dock in några enkla mål i slutet av matchen vilket gör att resultatet sticker iväg.
Målskytt: Per-Martin ’PM’ Pettersson

Sammanfattning
Att göra några större analyser av spelet som sådant känns meningslöst när det mesta handlar om i synnerhet disciplin och inställning.
Dock ska man summeringsmässigt säga att det var ett klart fram framåt jämfört med KM.
Ska man ge ett extra plus till någon så vill jag lyfta fram Ilir som varit genomgående bra under dessa två turneringar.
Ska bli intressant att följa honom och Hitham under försäsongen och se om de kan slå in sig i laget.

Nu drar vi ett sträck över inomhussäsongen och lägger fokus på den betydligt viktigare utesäsongen.

Peter om försäsongen
Vi har en spelartrupp där den individuella kvalitén för division 6 sammanhang är relativt god, men vi måste börja fungera som EN Enhet, Ett Lag som vinner och förlorar tillsammans.
Genom ett målmedvetet träningsupplägg där fokus kommer ligga dels på att få till ett fungerade grundspel samtidigt som vi ska slipa på de individuella detaljerna som är viktiga för de olika positionerna på planen.

På söndag kl 15.00 i Jämjö drar vi igång och samtliga elva platser till premiären finns att kriga om. Samtliga spelare börjar nu från noll.
Jag hoppas då på en bred uppslutning och att vi då tillsammans börjar revanschresan.

Vill även be samtliga spelare att gå in på Facebook och skriva att de medverkar på vår Upptaktsdag den 24:e januari då detta är en viktig del av att knyta ihop laget för ett långt 2015.

Spelartruppen i DM
Dardan Dulaku, Per-Martin Pettersson, Ilir Gashi, Dennis Nilsson, Anton ‘Öland’ Standert, Andreas Svensson, Hitham Al Anzi, Torbjörn ‘Svåger’ Johansson, Haris Ribic, Mattias Sallander och Peter ’Skåning’ Wihlborg