Inför Lilla DM

Inför Lilla DM

Lilla DMPå söndag är det dags för gruppspel i Blekinges Lilla DM i inomhusfotboll. FAIF ställs mot Hasslö, Kallinge och Nopeln. Tränare Peter ’Skåning’ Wihlborg har en bred trupp till förfogande och har tagit ut en trupp där bara fem spelare får förnyat förtroende från insatsen i KM.

Peters kommenterar insatsen i KM
Vi kommer till spel i Lilla DM efter en förhoppningsvis ödmjukande upplevelse från KM där spelarna fått slicka såren under nyårsledigheten.
Vi ställde upp med en relativt orutinerat lag vilket visade sig med nerverna på utsidan bland spelarna i synnerhet under den första och andra matchen. Givet att motståndet i gruppen var mestadels fotbollsmässigt överlägset oss så kanske inte förlusterna i sig kom som en överraskning, men det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att förlora på. Det och lagkänslan är något vi måste jobba på.

Peter inför DM
Till Lilla DM görs en hel del förändringar i truppen. Flertalet spelare är åter efter frånvaro under julledigheten, liksom att jag vill passa på att ge ett nyförvärv chansen att visa upp sig. Båda dessa punkter har bidragit till den ökade konkurrensen.
Jag tycker att vi borde kunna vara med och kriga om att gå vidare till slutspelet med rätt inställning och fokusering.

Peter om vad vi ska göra annorlunda gentemot KM
Vi kan börja med två fundamentala saker:
1. Man måste löpa både med och utan boll.
2. Man ger inte sig och laget några bra förutsättningar genom att vara en man mindre på planen stora delar av matcherna.
Vi får heller inte sätta oss i onödigt svåra situationer med tidigt insläppta mål.

Spelschema grupp 2
10.45 FAIF – Hasslö GOIF
11.30 Kallinge SK – FAIF
12.30 FAIF – Kristianopels GOIF

Truppen
Dardan Dulaku, Per-Martin Pettersson, Ilir Gashi, Melike Murad Petros, Dennis Nilsson, Anton ’Öland’ Standert, Edin Subasic, Andreas Svensson, Hitham Al Anzi, Torbjörn ’Svåger’ Johansson och Haris Ribic