Nytt kryss mot Ramdala/Torhamn

Nytt kryss mot Ramdala/Torhamn
Bollen på väg ut till Pontus Svanhall som trycker in den i nättaket
Bollen på väg ut till Pontus Svanhall som trycker in den i nättaket
Bollen på väg ut till Pontus Svanhall som trycker in den i nättaket

FAIF och Ramdala/Torhamn delade på nytt på poängen på ett soligt Fjärdsjömåla IP.  Matchen som började med ett klart hemmaövertag, men som fick en annan karaktär efter utvisningen. 4-4 slutade matchen efter underläge med 2-1 i paus.

FAIF började matchen bäst och hade kontroll på spelet och målchanserna under första halvtimmen. Några minuter in i matchen tar vi ledningen när ’Svåger’ snyggt nickar in ’Andys’ hörna. Men efter en havltimme får matchen en oväntad vädning när Peter Svensson blir målchansutvisad i en situation där en fri ramdalaspelare missar bollen, snubblar, trillar och kollar vädjande på domaren med straff som följd. Mycket tungt med en man mindre och dessutom kvitterat.
Vi tappar efter detta spelet och organisationen och strax innan paus kan Ramdala rinna genom och ta ledningen med 2-1.

Andra halvlek blev jämn trots det numerära överläget för bortalaget, och vi slets mellan hopp och förtvivlan när lagen turades om att göra mål. Först kunde Ramdala ta ledningen sedan vi tappat boll i uppspelsfas och låtit duktige Arnold Epie placera in bollen från straffområdeslinjen. Strax efter kunde vi dock reducera när Jens Justad serverade ’Melle’ perfekt i djupet och ensam med målvakten gjorde ’Melle’ inget misstag, 2-3.
Fem minuter senare fick Ramdala hörna och efter slarvig markering kunde bortalaget öka på ledningen igen när man kunde stöta in den låga hörnan. ’Melle’ var dock inte nöjd och satte upp ett anfall med ’Svåger’ på kanten som lyfte in bollen i straffområdet där ’Melle’ snyggt nickade in bollen till 3-4.
Nu inleddes en intensiv kvitteringsjakt, med lite luckor bakåt som följd, men Ramdala lyckades inte utnyttja det. Utan istället kunde Svanhall i 89:e minuten sätta kvitteringen på en målvaktsretur med en högst oväntad bredsida i nättaket!

Kommentar från coach Tobias Nordström
Matchen mot Ramdala börjar vi riktigt bra de första minuterna och tar ledningen genom ’Svåger’ på hörna. Sen får vi tyvärr en helt felaktig straff mot oss som även ger ett rött kort. Så vi få spela stora delen av matchen med en man mindre, vilket blir llite rörigt i början. Vi jobbar oss in matchen i andra halvlek igen, vi ligger under två gånger i matchen men grabbarna visar upp en härlig kämpainsats och vilja så vi lyckas att få med oss ett oavgjort resultat trots en man mindre. Jag är säker på att vi hade vunnit matchen om vi inte hade fått en utvsning.

Torbjörn 'Svåger' Johansson
Torbjörn ’Svåger’ Johansson

Matchens spelare i Guldfemman
Torbjörn ’Svåger’ Johansson. Tycker att det är många som kunde blivit matchens lirare men jag väljer ’Svåger’ , som som vanligt slet och kämpade för fullt, men han låg även bakom mycket i anfallsspelet hade många bra löpningar på kanten som skapade oro i deras försvar.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Edin Subasic
Peter Svensson (k), Dennis Nilsson, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Pontus Svanhall
Andreas ’Andy’ Svensson, Jens Justad, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Ricardo Carreno
Haris Ribic, Niclas Svensson

Avbytare:
Patrik ’Pake’ Andersson, Tobias Wadman, Daniel Björkander, Melike Murad, Peter ’Skåning’ Wihlborg

Matchfakta FAIF-Ramdala/Torhamn 4-4(1-2)
1-0 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (ass Andreas ’Andy’ Svensson)
Utv Peter Svensson
1-1 Robert Swensson (straff)
1-2 Conny Engström
1-3 Arnold Epie
2-3 Melike Murad (ass Jens Justad)
2-4 Arnold Epie
3-4 Melike Murad (ass Torbjörn ’Svåger’ Johansson)
4-4 Pontus Svanhall

Matchstatistik
Skott på mål (räddning): 5-4(3-2)
Skott i målram: 1-1(1-0)
Skott utanför: 6-3(2-0)
Hörnor: 3-4(1-0)
Frisparkar: 10-13(5-6)
Offside: 2-2(1-2)
Varningar: 2-3(0-1)
Utvisningar: 1-0(1-0)

Publik: 40