Omgångens coach: Lennart ’Trunken’ Petersson

Spelartoppen efter 17 omgångar

Spelartoppen efter 17 omgångar

I FAIF-Femmans 17 omgång blev Lennart ’Trunken’ Petersson omgångens coach när hans lag Trunkens Boys samlade ihop 27 poäng i förlusten mot Mörrums GOIS. Faif.se kollar läget med ’Trunken’ inför slutspurten.

Gratulerar till utmärkelsen omgångens coach i FAIF-Femman!
Tack för det. Jag bytte ut 2 spelare till denna omgången och det gick ju hem. Nu när jag fick med alla fem spelarna i laget och i rätt ordning och med kaptenen på plats så blev det bra med poäng.

Du ligger 10:a totalt och 7:a i höstomgången, du verkar går starkt nu, hinner du upp på topp fem som ger pris?
Ja, det ska jag försöka med det, men det behövs i så fall att alla eller i stort sett alla finns med i min femma.

Vad har du för taktik med ditt lag? Har du gjort några byten?
Jag har inte genom hela säsongen haft någon speciell taktik utan litat på den ursprungsfemma som jag hade i början. Men, när två till tre spelare saknades i mitt lag hamnade jag fyra gånger på 47:e till 50:e plats och då dalade jag till 35:e plats eller så. Därefter har jag bytt ut ett par spelare vid sju olika tillfällen under säsongen.

Trunken Boys, coach Lennart 'Trunken' Petersson

Trunken Boys, coach Lennart ’Trunken’ Petersson

Tre matcher återstår, varav två raka hemma nu mot Olofström och Ramdala. Tror du att vi får se första segern snart?
Första vinsten kommer hemma mot Ramdala, det ser grabbarna till såvida de inte har varit ute och rullat hatt kvällen innan. Det ser jag fram emot, trots att jag är Ramdalabo, och då kommer vi i alla fall inte sist i serien.

Några tips till övriga coacher inför avslutningen??
Nja, egentligen vill jag inte lämna några tips, men gör det ändå. Först och främst ta reda på vilka som spelar nästa match och byt några spelare om Du behöver. Redan här får Du då från början 15 friska poäng. Vinner vi sedan blir det ytterligare 15. Pricka också in lagkapten och även bästa spelare i rätt ordning så är Du en vinnare. När mina uttagna nyckelspelare var på semester, på jobb eller var skadad fick jag bara några få poäng. Så mitt bästa tips är således att ägna lite tid åt den faktiska laguppställningen, det lönar sig.

Tack till Lennart och lycka till i avslutningen av FAIF-Femman!

Klicka här för hela ställningen i FAIF-Femman