Sur förlust mot FTT

20140815_193118I fredags gästade vi Slättalyckan i Tving för att möta FTT – Fridlevstad/Tving. På den fina men tunga mattan tog vi ledningen tre gånger om, men när domaren blåst för full tid stod hemmalaget som segrare med 5-4(1-1).

Vi kunde något turligt ta ledningen i 22 minuten när ett skott från Anton ’Öland’ Standert touchar en försvarare ställer hemmamålvakten. En stund innan hade Magnus ’Wayne’ Olsson ett bra läge när han var nära att rinna genom. I 35 minuten skjuter FTT i stolpen från i princip ingen vinkel, men där var Söder med om den gått på rätt sida. Precis innan pausvilan kan hemmalaget kvittera när en nick från minimal vinkel går i en perfekt båge över två meter målvakt i målet.

I andra får vi en kanonstart när Andreas ’Andy’ Svensson skjuter in 2-1 direkt efter avspark. FTT rinner genom på ett friläge, men ’Söder’ räddar med en fin fotparad. I 63 minuten på ett nytt friläge är det kvitterat till 2-2. Vi kan dock ta ledningen strax efter när, nyss inbytte, Melike Murad driver upp bollen, väggar med ’Öland’, och sen skjuter bollen i mål.
Kvitteringsmålet till 3-3 är en historia för sig. Torbjörn ’Svåger’ Johansson blir solklart knuffad i ryggen på mittplan och FTT kan ta bollen och kontra in 3-3, ett mycket olyckligt beslut av domaren. Strax efter kan FTT ta ledningen med 4-3 när man bryter en inspark och kan komma fria igen.
Det var två trötta lag på slutet, men vi var fast beslutna om att ta poäng och flyttade upp folk. Med tio minuter kvar ökade FTT ut ledningen till 5-3 på ett skott ur dålig vinkel som går in vi stolpen sedan man rundat ’Söder’. Med fem minuter kvar får vi nytt hopp när ’Melle’ gör sitt andra när han stöter in en perfekt inläggsfrispark från Peter ’Skåning’ Wihlborg. Tyvärr lyckas vi inte trycka in en boll till utan förlorar med 5-4.

Hela matchen var jämn där båda lagen skapade ungefär lika mycket, dock med olika spelstilar. FTT med ständiga långbollar bakom vår backlinje, medan vi försökte att spela bollen mer på marken.