Knapp förlust mot Sölvesborg

Knapp förlust mot Sölvesborg

FAIF vs Sölvesborg UnitedEtt soligt Fjärdsjömåla IP gästades i torsdags av Sölvesborg United som var ofina nog och tog med sig alla poäng hem. Siffrorna skrevs till 2-3(0-2).

Sölvesborg chockstartade matchen när man redan i andra minuten kom runt på vår vänsterkant och slog ett lågt inlägg som kunde stötas in vid första stolpen efter klen uppvaktan. Strax efter kom även 0-2 när en lyftning över backlinjen friställde en bortaspelare som kunde lobba över en utrusande Pastuhoff i målet.
Efter detta spelar vi upp oss och andra halvan av halvleken är en jämn match där båda lagen skapar ett par halvchanser.

I andra halvlek får vi en bättre start och efter ett par minuter skjuter Pontus Wiridén ett skott som målvakten lämnar retur på och där dyker Anton ’Öland’ Standert upp och trycker in bollen till 1-2. Sölvesborg kan sedan öka på ledningen till 1-3 när vi tappar boll på mittfältet och Per Johansson blir frispelad och kan fullborda sin hattrick för gästerna.
En stund efter ropar hemmapubliken på straff, men domaren friade korrekt, men en straff skulle vi få. I 85 minuten går Anton ’Öland’ Standert på nytt omkull, även detta till synes en korrekt brytning, men domaren valde att blåsa straff. ’Öland’ förvaltade säkert och vi hade reducerat till 2-3.
Vi försökte skapa ytterligare, men bollen studsar verkligen inte vår väg.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Förutom de första 20 minuterna så gör vi lätt vår bästa match för denna säsongen. Vi springer och sliter för varandra, vi ligger rätt i positionsspelet. Vi spelar även bra fotboll då vi låter bollen göra jobbet. Är riktigt stolt över vår kämpainsats i denna match.
Tycker att vi är värda en pinne men marginalerna är inte riktigt på vår sida. Men spelar vi som gjorde i denna match så kommer vår första trea när som helst!

Matchen spelare i Guldfemman
Peter ’Skåning’ Wihlborg, Peter hade mycket fart i benen, vann många närkamper och spelade lugnt med bollen. Imponerande comeback!

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Johan Eriksson, Peter Svensson (k), Fredrik ’Pede’ Pettersson, Patrik ’Pake’ Andersson
Peter ’Skåning’ Wihlborg, Jens Justad, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Haris Ribic
Andreas Lindén, Anton ’Öland’ Standert

Avbytare:
Pontus Svanhall, Calle Axelsson, Pontus Wiridén, Riccardo Carreno, Daniel Björkander

Matchfakta FAIF-Sölvesborg 2-3(0-2)
2′ 0-1 Per Johansson
8’ 0-2 Per Johansson
48’ 1-2 Anton Standert (Pontus Wiridén)
70’1-3 Per Johansson
86’2-3 Anton Standert (straff)

Matchstatistik
Skott på mål (räddas): 6-7(4-2)
Skott i målram: 0-1(0-1)
Skott utanför: 1-7(0-5)
Hörnor: 5-6(4-2)
Frisparkar: 12-13(6-5)
Offside: 0-1(2-4)
Varningar: 3-2(1-1)

Publik: 30