Matchens lirare: Peter ’Skåning’ Wihlborg

Matchens lirare: Peter ’Skåning’ Wihlborg
Peter Wihlborg

Peter Wihlborg
Peter Wihlborg
Efter varje match utses ‘Matchens lirare’, en spelare som utmärkt sig lite extra och dessutom blir belönad med fem poäng i FAIF-Femman. Efter matchen mot Sölvesborg United utsåg coach Tobias Nordström Peter ’Skåning’ Wihlborg som var tillbaka efter att ha gått fotskadad hela våren. Tobbes motivering: Peter hade mycket fart i benen, vann många närkamper och spelade lugnt med bollen. Imponerande comeback!

Utsedd till matchens lirare av coach Nordström, hur känns det? Är du nöjd med din insats?
Tackar tackar. Efter ca 10 månaders skadefrånvaro känns givetvis skönt att vara tillbaka på planen och att få en sådan utmärkelse i första matchen var en jättebonus. Min insats i sig lämnar jag åt andra att bedöma. Jag ser det som en bonus varje gång jag kan gå ut och spela en match. Tycker ledarstaben sen att jag kan bidra med lite rutin och spelfördelande osv. är det bara ett plus.
Det personligen mest minnesvärda från matchen var att det var första gången i mitt liv jag blev kallad ”Gubbj*vel!” Jag hoppas på fler sådana framöver 🙂

Förlust 2-3 mot Sölvesborg United, hur ser du på matchen?
Eftersom jag inte spelat något tidigare i år och knappt tränat så är det svårt att jämföra med lagets tidigare insatser. Matchen var vad jag förstod ett fall framåt. Om man ska ge sig på att analysera matchen tycker jag vi förlorade mot en jämnstarkt lag där deras mål i synnerhet bär frukten av vår brist på intensiteten under våra träningar där vi markerar på 2-5m avstånd.
Som klyschan går: ”Det man gör på träningar, tar man med sig på matcher”.
Glädjande var dock att kämpaglöden verkade vara tillbaka från ifjol. Vi ska minnas att det var lagkänslan och vägran att förlora som tog oss hela vägen ifjol.

Imorgon möter vi FTT – Fridlevstad/Tving på bortaplan, vad tror du om den matchen?
Av tabellen att döma så kan vi ju konstatera att de lyckats bättre med sin acklimatisering till Div 5. Då jag inte är från bygden har jag ju inte riktigt den där ”derbykänslan” inför matchen, men visst är man sugen på att visa att vi har mer att ge än vad resultaten hittills visat. Det krävs minst sagt mycket för att vi ska ta oss ovanför nedflyttningssträcket, men jag kan inte tänka mig ett bättre tillfälle att börja denna uppryckning än mot FTT. Med lite defensiv disciplin och lugn med bollen så har man alltid chansen.

Vad tycker du om vår tävling FAIF-Femman?
Jag tycker det är ett kul påhitt som ökar intresset för laget och säkert även sporrar vissa att prestera. Det måste blivit korsdrag efter förra veckans match för det kan inte varit många som hade mig i deras line-up 🙂

Imorgon möter vi alltså FTT på bortaplan kl 18.30. Nästa hemmamatch spelas om en vecka när Jämshög kommer på besök torsdagen den 21 augusti kl 18.00. Välkomna!