Första poängen bärgad

Anton 'Öland' Standert är framme och oroar

Anton ’Öland’ Standert är framme och oroar
FAIF gästade sköna Säbyvallen och kunde efter 3-3(2-3) mot Ramdala/Torhamn inkassera första poängen i Blekingefemman på 22 år.

Första halvlek präglades av ställningskrig där inte något lag riktigt kunde ta kommandot i matchen. Men målmässigt var hemmalaget före i stort sett hela halvleken. Ramdala fick en kanonstart när man från strax utanför straffområdet tryckte upp bollen i krysset efter bara fyra minuter. Kvitteringen kom ett par minuter senare när Jens skarvade ett inlägg in bakom backlinjen där ’Edo’ dök upp och satte bollen i nät. Ramdala tog tillbaka ledningen när vi slår ett uppspel rakt i in i mitten till framstormande hemmaspelare som ganska enkelt kan förpassa bollen i mål.
I 27 minuten kan vi kvittera när Melle får tag i bollen vid straffområdeshörnet och dirver inåt, skottfintar ett par gånger innan han lägger in bollen i gaveln. Tyvärr är vi inte på tårna efter detta utan Ramdala kan spela bollen tvärs genom vårt straffområde ett par gånger innan en gubbe kan slå in bollen vid bortre stolpen.

I andra är det till stora delar vi som vill frammåt, medan hemmalaget kontrar. Vi skapar en del halvfarliga lägen, men det är inte förrän en hemmaförsvarare hakar upp Melle när han ska vända om som vi får utdelning. Straffen tar ’Öland’ och sätter i mål även om målvakten gick åt rätt håll. Vi får efter detta en lite period när vi hamnar längre ner och Ramdala får äga bollen och kommandot, bla har de en frispark som går i stolpen. På slutet jämnar det ut sig igen och vi har ett bra läge när Wadman via målvakten skjuter i stolpen.

På det hela taget en jämn match, där inget lag sticker ut och oavgjort får ses som ett rättvist resultat.