Ett hetare Olofström vann

Ett hetare Olofström vann

Olofströms IF vs FAIFVi åkte till Olofström med förhoppningar om att ge hemmalaget en match om poängen, men en dålig första halvlek förstörde den soliga måndagskvällen på fina Lilla Holje.

Hemmalaget är hetare redan från start, medan vi ligger ständigt i ofas. 1,2,3-0 kommer på ganska liknande sätt, instick och småpassningsspel genom oss. Vi får visst hopp i 30 minuten när en frisparks lyfts in och Emanuel Arnesson kan sätta bollen efter lite flipper i straffområdet. Men Olofström fortsätter att skapa chanser och hade nog redan räknat mål både en och två gånger i minut 36, men en dubbelräddning av ’Sillen’ och sen ’Pede’ på mållinjen räddade oss den gången. OIF satte 4-1 vid bortre stolpen efter en misstänkt offside.

I andra får vi ’Salle’ utvisad efter sitt andra gula, en sitution där han vänder sig om och får bollen på handen. Inte medvetet, men domaren bedömer att handen är i en onaturlig position samt att det stoppar en farlig kontring. Tungt givetvis.
Vi krigar bättre efter detta, men klarar inte att komma fram i några farliga anfall. Istället skapar Olofström flera chanser och ’Sillen’ fick kämpa för att freda målet.

Kommentar från coach Johan Eriksson
Vi spelar en helt bedrövligt i första halvlek, hjälpte inte varandra och var kvar i omklädningsrummet med skallarna och bena var på planen men inte i aktion. En strimma av förbättring efter 3-1 målet och lite av det gamla faifet visade sig ingen. Men tyvärr så får Olofström in ett mycket tveksamt 4-1 mål och vi åker rätt ner i källaren igen.
Andra halvlek får en olycklig inledning med att Salle visas ut och vi får spela 40 min med en man mindre. Men då som först börjar vi göra jobbet för varandra och står upp och krigar på. Vi klarar inte av att hålla uppe spelet på Olfströms planhalva under långa stunder. Men vi krigar i defensiven och gör jobbet med och för varandra. Det är den inställningen som vi ska ta med oss, spelet har riktigt mycket kvar att önska.

Matchens lirare i FAIF-Femman
Anton ’Öland’ Standert – ’Öland’ visade att han ville och sprang mer än någonsin idag.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Andreas ’Andy’ Svensson, Mattias Sallander, Fredrik ’Pede’ Pettersson, Patrik ’Pake’ Andersson
Johan Eriksson, Jens Justad (k), Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Daniel Björkander
Anton ’Öland’ Standert, Haris Ribic

Avbytare:
Peter Svensson, Pontus Wiridén, Emanuel Arnesson, Dardan Dulak, Niclas Svensson

Matchfakta Olofström-FAIF 7-1(4-1)
13′ 1-0 Kamra Narimani
24′ 2-0 Felix Karlsson
25′ 3-0 Mateusz Marks
30′ 3-1 Emanuel Arnesson (utan ass)
38′ 4-1 Timmie Liljegren
58′ 5-1 Haris Sinanovic
70′ 6-1 Azar Sinanovic
90′ 7-1 Haris Sinanovic

Matchstatistik
Skott på mål: 11-1(8-1)
Skott i målram: 1-0(0-0)
Skott utanför: 7-1(4-1)
Hörnor: 4-2(1-0)
Frisparkar: 9-5(5-2)
Offside: 7-2(6-2)
Varningar: 1-1(0-1)
Utvisningar: 0-1(0-0)

Publik: 45