Förlust mot FTT efter chockstart

Hörna
Hörna
Hörna

Hemmaplan, vackert väder och en fin publiksiffra hjälpte inte, FAIF förlorade matchen mot FTT – Fridlevstad / Tving och får kämpa vidare för de första poängen i femman.

FTT får en kanonstart på matchen när ett misslyckat inlägg seglar in i bortre hörnet redan efter ett par minuter. Efter detta uppträdde vi stressat, slog långt och FTT kunde kontrollera halvleken genom att vara hetare på andra bollarna. 0-2 kom på en kontring på vår högerkant, där en ”fri” bortaspelare kunde rulla in bollen trots uppvaktning. Vi skapar inga direkta lägen i halvleken utan i slutminuterna kan FTT lyfta in en frispark över muren till 0-3.

Vi ändrar om lite inför andra, men det är FTT som kan utöka sin ledning sedan vi missat att rensa bort bollen och de kan slå ett inlägg som Morgan Ljunglöf kan forcera in efter nytt misstag.
Vi får visst hopp när, vår supersub, Axel slänger iväg ett skott som målvakten ser ut att ha koll på, men som smiter in vid stolpen. Det kunde blivit mer spännande om Peter Svensson satt sitt öppna läge efter hörna, men vänsteravslutet tog på den liggande målvakten och gick över.
Vi kommer fram lite bättre i andra, men FTT försvarade sig väl och släppte inte till många lägen.

Kort och gott; vi vinner/tar inte duellerna och släpper för enkla mål och då vinner man heller inga matcher!