’Flymen’ inför mötet med FAIF

’Flymen’ inför mötet med FAIF
Magnus 'Flymen' Olsson (foto: kristianopelsgoif.com)
Magnus 'Flymen' Olsson
Magnus ’Flymen’ Olsson (foto: kristianopelsgoif.com)

Han började sin karriär i FAIF, men lämnade tidigt (som 18-åring) och är numera starkt förknippad med Kristianopels GOIF. Men hans smeknamn ’Flymen’ och att han bor i närheten gör ändå att han fortfarande har anknytning till moderklubben. Här får ni möta, snart 44-årige, Magnus ’flymen’ Olsson inför dagens match mot ’Nopeln’ hemma på idrottsplatsen.

Du är efter dina 500 matcher i ’Nopeln’ starkt förknippad med den föreningen. Men kan du berätta lite om din historia i FAIF?
Jag böjade spela i Fjärdsjömåla när jag var 8-9 år. Jag bodde mina första år i livet i stan så jag började faktiskt min fotbollskarriär i KAIF. Jag spelade i pojklag och juniorlag, sen när jag var tretton eller fjorton så fick jag spela med seniorena.
Jag minns första matchen väl, det var en träningsmatch på Västra marks grusplan med B-laget. Jag har nog inte varit så nervös i hela mitt liv. Hur matchen gick minns jag inte, men jag sköt ett skott i stolpen vilket kändes stort (skratt). Sedemera så blev det även spel i A-laget. Jag var kvar i klubben till hösten 1987 då jag lämnade för ’Nopeln’.
Minnerna är narturligtvis många men det är ändå människorna som man minns bäst. Jag tänker på mina tränare som jag hade i pojklagen Aymond och Tage som var riktiga eldsjälar och bra ledare. Sen alla spelare som Pille, Poletten, Nileby, Oje och Affe K så klart. Och vem minns inte Faming, han har lärt mig allt om spelet inomhus i KM! Jag det finns hur många som helst som man minns och kan berätta historier om men det skulle ta för stort utrymme här.

Har du någon gång funderat på att gå tillbaka till FAIF?
Jag hade en stående fråga från FAIF i många år om att komma tillbaka men det blev aldrig så. Jag har trivts riktigt bra i ’Nopeln’. Och nu börjar det bli försent tror jag. Men jag har alltid tänkt att jag ska ta ett år i FAIF för att sluta cirklen på något vis.

Över 500 matcher i samma förening är imponerande, när tar orken slut?
Jag har väl tänkt lägga av flera gånger men jag älskar att träna mår bra av det. Sen är jag en tävlingsmänniska som gillar spela match. Nu är det dessutom en tävling mot kroppen också, och än så länge så vinner jag.

Du bor bara ett par stenkast från idrottsplatsen, brukar du smyga förbi och kolla på någon match ibland?
Tyvärr så blir det inte att jag kollar numera. Jag har tre barn som effektivt fyller upp min fritid. Men jag hoppas kunna se någon eller några matcher i år.

Vad tror du om matchen i kväll?
Ser man till resultaten hitills så ska vi väl vinna. Men nu är det inte alltid så enkelt. FAIF kommer säkert att sälja sig dyrt. Hoppas på en spännande och välspelad match.

Lycka till i matchen!
Lycka till själva, vi ses i kväll!

Varmt välkomna till Fjärdsjömåla IP ikväll kl 19.00 för FAIF-Nopeln!