Konstgräs till Fjärdsjömåla IP – April, april!

Konstgräs till Fjärdsjömåla IP – April, april!
Nya Fjärdsjömåla IP

Nya Fjärdsjömåla IP
Nya Fjärdsjömåla IP
Detta var som många förstod ett aprilskämt från vår sida, vi har inga planer på att överge vårt naturgräs.

Nu är det äntligen klart, till säsongsstarten 2015 kommer Fjärdsjömåla AIF spela på konstgräs på Fjärdsjömåla IP. Föreningen har under hela vintern, genom projektledare Johan Eriksson, jobbat hårt dra att dra i land projektet med att anlägga konstgräs. Projektet möjliggörs genom bidrag, lån och generösa sponsorer som ställer upp både med pengar och tid.

Anledningen till att vi väljer att gå från naturgräs till konstgräs är för att förbättra våra träningsmöjligheter vintertid, kommunens konstgräsplaner är hårt belastade, och vi kommer nu få utmärkta förutsättningar. Det kommer även minska arbetsbelastningen i föreningen med avseende på skötsel av gräsplanen, vilket är bra då vi senaste året inte har haft möjlighet att ta in någon ny vaktmästare.
Vi vill också att landsbygden ska hållas levande och vi hoppas att vi med planen ska få föreningen att växa och blomstra med en bra ungdomsverksamhet.

Arbetet kommer att inledas så fort årets sista hemmamatch är spelad och planen ska stå klar till seriepremiären i April 2015.

Projektledare Johan Erikssons kommentar
Det är otroligt roligt att vi genom sponsorer och stort engagemang göra denna satsning möjlig. Konstgräset kommer att göra att FAIF kommer att möta framtida säsonger med helt nya möjligheter. Fjärdsjömåla AIF är ett lag som om 2-5 år kommer ha en av Blekinges finaste anläggningar, vilket borgar för spel i högre divisioner.

Väl mötta på gamla ’Sambavallen’ på hemmapremiären den 17 april klockan 18.15 när vi möter FC Iliria. Men framför allt ser jag fram emot 2015 och premiärmatchen på nya ’Sambavallen’.

Gräs på rulle
Gräs på rulle

Kostnad
Kostnaden för att anlägga planen (70*100 meter) är beräknad till 1.3 miljoner kr i materialkostnad för konstgräset, 100 000 kr i markbearbetning och ett antal hundra ideella arbetstimmar.

Schakt & Entreprenad i Karlskrona
Schakt & Entreprenad i Karlskrona sköter markanläggningen

Finansiering

  • Schacktning, dränering och bärlager av sand kommer att utföras och sponsras av Schakt & Entreprenad i Karlskrona.
  • Allmäna Arvsfonden bidrar med 500 000 kronor
  • Projektstöd från Länsstyrelsens Landsbygsprogram 50 000 kronor
  • EU-stöd till förmån för landsbygdsutveckling 50 000 kronor
  • Privata bidrag och sponsring (summa inte klart)
  • Banklån, övrig kostnad kommer att täckas av ett föreningslån i Swedbank

Arbetet med att lägga ut konstgräset kommer att genomföras genom en egeninsats av medlemarna, samt att Kättilsmåla Intresseförening kommer att hjälpa till.

Drift
Driften av konstgräsplanen kommer att finansieras av uthyrning under vintertid, arrangerade av träningsläger tillsammans med Blekinge Health Arena och sponsring av arenanamnet.

Vidare utveckling
Föreningen siktar även på att under 2015-2016 att bygga ut och om klubbstugan och omklädningsrummen. Samt att uppföra en mindre läktare.

Mer information
Frågor och vidare kommentarer hänsvisas till projektledare Johan Eriksson, telefon 010-44 44 580.