Borgholm avgjorde i andra

ifkborgholmHelgens träningsläger i Borgholm avslutades med en träningsmatch mot IFK Borgholm på deras nya konstgräsplan. Solen strålade och det var fina förutsättningar för en trevlig match.

Det märktes inte att att vi hade två träningar i benen och ett par sena kvällar i första halvlek, för där har vi har full kontroll på matchen. Och vi skapade massor av chanser som borde givit oss en komfortabel ledning i paus. Bästa chansen hade Peter Svensson på Anton ’Öland’ Standerts inspel, men volleyn tog i ribban från nära håll och returen sköt Calle Axelsson över. Vi hade även flera frilägen som Borgholms duktige målvakt gjorde fina räddningar på. Borgholm skapar inte mycket utan tvingas slå långbollar som vi enkelt kan avstyra.

Andra halvlek får vi en olycklig start när Mathias ’Gunde’ Pastuhoff sjabblade med bollen och en Borgholmsforward fick öppen väg mot målet. Vi kan dock kvittera ganska omgående när Calle tar sig ner till kortlinjen och spelar in till ’Öland’ som kan stöta in bollen i öppet mål. Sedan gör våra trötta ben och huvud sig påminda och vi tappar spel och organisation och Borgholm kan ta över och avgöra matchen när de rinner genom gång på gång. Johan ’Sillen’ Nilsson som hoppade in strax efter Borgholms 1-0 gjorde flera bra räddningar och avstyrde större siffror.

Coach Tobias Nordströms kommentar
Vi börjar matchen riktigt bra dom första 25 minuterna är det bästa vi gjort denna säsong. Vi har riktigt bra rörelse och passningspel. Tyvärr utnyttjar vi de fyra frilägen som vi har.
Sen i andra halvlek så märktes det att vi har ett träningsläger i benen. Vi orkade inte riktigt att hålla upp det bra spelet som vi hade i första halvlek.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Shayan Ajdari, Melike Murad, Peter Svensson(k)
Johan Eriksson, Kristoffer Persson, Jens Justad, Andreas ’Andy’ Svensson, Daniel Björkander
Calle Axelsson, Anton ’Öland’ Standert

Edin Subasic, Ricardo ’Räkan’ Carreno, Pontus Wiriden, Roy Ax, Johan ’Sillen’ Nilsson

Matchfakta IFK Borgholm – FAIF 4-1(0-0)
50′ 1-0
55′ 1-1 Anton ’Öland’ Standert (ass Calle Axelsson)