Sölvesborg avgjorde i andra

Sölvesborg avgjorde i andra

Sölvesborg United - FAIFDet blev en tredje förlust på lika många matcher när Sölvesborg United besegrade oss med 4-0 efter en mållös första halvlek.

Första halvleken är vår bästa för säsongen, vi ligger rätt, krymper ytor och kontrar när vi får läge. Hemmalaget tillåts inte att skapa några större farligheter och istället är det vi som har de bästa chanserna. Salle fick gå upp obevakad på en frispark och nicka, men bollen gick en bit över. Även Calle testade målvakten med ett par bra skott, men ett smet utanför och ett räddade målvakten.

I andra kommer Sölvesborg ut och sätter ett högt tempo och lyckas komma runt bättre på kanterna än i första. Redan efter någon minut kom de runt på vår vänsterkant och vid bortre stolpen dök hemmalagets ständigt giftige forward Jesper Olsson upp och satte bollen i nät. 2-0 är en stolpretur som samme Olsson kan sätta och han fullbordade sitt hattrick en kontring när vi försökte flytta fram lite. I slutminuterna kom även 4-0.

Vi kommer inte upp alls i nivå i andra, samtidigt som Sölvesborg gör det bra och de är det bästa laget vi har mött hittills. Men vi får ta med oss vår första halvlek som vi gör bra och ta nya tag i nästa match mot Fridlevstad/Tving hemma på vallen.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Innan matchen pratar vi om hur viktigt det är att vi ligger rätt i positionerna. Vi går ut och gör vår bästa halvlek på bra länge, vi ligger rätt och springer och kämpa för varandra. Vi låter dom rulla boll och ha mest boll medan vi ligger på kontringar. Vi skapar även lite målchanser.
I andra halvlek blir vi nog lite övermodiga för vi är inte alls med de första 15 minuterna. Är man inte det mot ett sådant duktigt lag då smäller det direkt. Tyvärr rinner det iväg lite på slutet.

Matchens lirare i Guldfemman
Mattias Sallander. Jag tycker att alla gör en grymt bra match, men den som stack ut mest var ändå Salle.

Startelvan 4-5-1 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Johan Eriksson, Peter Svensson(k), Mattias Sallander, Fredrik ’Pede’ Pettersson
Axel Lönnqvist, Andreas Svensson, Dennis Nilsson, Jens Justad, Calle Axelsson
Anton ’Öland’ Standert

Avbytare:
Pontus Wiridén, Edin Subasic, Daniel Björkander

Matchfakta 4-0(0-0)
47′ 1-0 Jesper Olsson
54′ 2-0 Jesper Olsson
75′ 3-0 Jesper Olsson
87′ 4-0 Jesper Olsson

Matchstatistik
Skott på mål: 5-3(2-3)
Skott i målram: 1-0(0-0)
Skott utanför: 8-4(4-4)
Hörnor: 13-2(7-1)
Frisparkar: 11-16(6-7)
Offside: 6-1(2-1)
Varningar: 2-0(0-0)

Publik: 30