Förlust mot Backaryd

Backaryd steget före

FAIF förlorade premiären mot Backaryd med 0-4(0-1) efter att ha mött ett Backaryd som var lite hetare, lite löpvilligare och lite tuffare i straffområdena.

Backaryd började matchen klart bäst och det var nog elva nervösa spelare som var iklädda FAIF vackra svartröda matchställ. Efter 9 minuter fick en Backarydsspelare gå upp ganska obevakad på hörna och kunde nicka in bollen. Ett par minuter innan dess hade de en boll i nätet, men det blåstes av för offside. Backaryd får också en straff efter att en spelare blev nerriven på en hörna, men straffen räddade Gunde snyggt.

Mathias 'Gunde' Pastuhoff räddar första straffen
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff räddar första straffen

Efter den inledande pressen och flera målchanser för Backaryd, äter vi oss in i matchen och kan flytta upp spelet. Vi testar målvakten med något skott utifrån och har någon hörna som kunde resulterat, men lyckas inte sätta dit den.

I andra halvlek får vi en katastrofstart när Backaryd på nytt får en straff och om den första var solklar, så var denna helt felaktig. Backarydsspelaren springer ner en av våra spelare i ryggen och ramlar själv och får straff… Tyvärr gick Gunde åt fel håll denna gången och 2-0 i hemmafavör. Vi försöker lyfta upp spelet, men vi tappar istället organisationen och Backaryd fick ytor att kontra på. 3-0 kommer när vi är på väg att spela upp bollen, men tappar den på mittfältet och hemmalaget kan frispela sin forward som kan rulla in bollen.
4-0 kommer i matchens sista minut när Backaryd på nytt kan nicka in en hörna enkelt.

Nu är premiären avklarad och nu vet vi vad det handlar om och vad vi behöver arbeta med på träningarna inför hemmapremiären mot FC Iliria torsdagen den 10 April.