FC Iliria starkast i andra

Dennis nickar in 1-1

Dennis nickar in kvitteringen
FAIF tog mot FC Iliria på ett soligt, men blåsigt Fjärdsjömåla IP för andra omgången i division 5 Blekinge. Och det var Iliria som gick segrande ur matchen inför fina 80 personer plats.

Första halvlek är en jämn historia där båda lagen fick sina chanser. Gunde fick nästan direkt göra en bra räddning på ett skott utifrån och några minuter senare hade Emanuel en bra chans. I trettonde minuten kan en Iliriaspelare vända bort sin försvarare och snyggt placera in bollen i bortre hörnet, 0-1. Iliria har ytterligare en chans, men sen tillhörde resten av chanserna i halvleken FAIF. Emanuel och Jens har en dubbelchans, men målvakten lyckas till slut stoppa bollen med pannan ut till hörna. I 34:e minuten drog Calle etill på volley, men målvakten var med på det pressade skottet. Men kvitteringen skulle komma, ’Öland’ jobbade in ett inlägg som en försvarare styrde mot mål, bollen gick via målvakten i ribban innan Dennis kunde nicka in vårt första för säsongen och det var kvitterat!
Tyvärr fick Iliria senare en högst tveksam straff som man utnyttjade till 1-2 precis innan pausvilan.

I andra halvlek var det Iliria som förde matchen, hemmalaget blev utspridda och hamnade lite långt från sin gubbe, vilket gjorde att Iliria kunde rulla boll effektivt.
Dock så fick vi den första chansen när Jens fick skottläge utanför straffområdet, men skottet gick över. Melle räddar en boll på mållinjen efter en slarvig hemmåtpass, men minuten senare så skjuter Iliria och på returen kan man rulla in 1-3. Iliria skapar fler chanser, men det är slarv som gör att de kana göra två mål till, bla får man stå hyfsat fria på en hörna och peta in 1-5.
På slutet skapar ’Öland’ ett par bra chanser, men första går utanför och andra räddar målvakten.

Insatsen idag var ett bra steg framåt jämfört med premiären, men Iliria var lite starkare i andra och kunde avgöra.