Matchens lirare: Mathias ’Gunde’ Pastuhoff

Matchens lirare: Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Mathias 'Gunde' Pastuhoff räddar första straffen
Mathias 'Gunde' Pastuhoff räddar första straffen
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff räddar första straffen

Tävlingen FAIF-Femman drar igång när vi inleder tredje omgången och där kommer vi efter varje match utse matchens FAIF-spelare som får 5 extrapoäng.
Den spelare som stod ut från mängden i torsdagens premiärmatch mot Backaryd var vår målvakt Mathias ’Gunde’ Pastuhoff som stod för en stabil insats trots förlusten och räddade bland annat en straff.

Utsedd till matchens lirare av coach Nordström, hur känns det? Är du nöjd med din insats?
Jo, det är väl roligt att bli det, men sen är det tråkigt att vi förlorar med 4-0. Vi hade kunnat fått in ett eller ett par mål med lite tur och då hade matchen sett annorlunda ut tror jag. Nöjd å nöjd, är väl aldrig nöjd när vi förlorar. Kul att rädda en straff men känns som att deras första mål det hade jag nog kunnat ta tror jag, svårt att avgöra men det kändes så. Deras andra straff retar mig också eftersom jag ändrade mig i sista stund och gick åt fel håll.

Vad tror du om nästa match, hemmapremiären mot FC Iliria?
Det kommer bli en tuff match men vi ska vara jävligt jobbiga att möta hemma i år så dom kommer få slita trots att dom är favorittippade. På sambavallen är det vi som ska äga!

Till sist, vad tycker du om vår tävling FAIF-Femman som startar 25 April?
Riktigt rolig tävling, hoppas fler lägger ett spel bara. Kul att få lite mer insyn i laget. Och hade man spelat på mig igår hade man legat bra till. Haha synd att inte denna omgången gällde.

Anmäl ditt lag till FAIF-Femman och glöm inte att umana din familj och dina vänner!