Storförlust mot Nopeln

Storförlust mot Nopeln

Nopeln - FAIFFAIF inkasserade ytterliggare en förlust i träningsmatcherna när Kristianopels GOIF besegrade oss med 8-1 i en blåsig match på Jämjö IP.

Vi fick en smakstart på matchen när ’Andy’ kunde dunka in 1-0 på nära håll. Detta efter ett missförstånd mellan målvakt och försvar som gav öppet mål. Glädjen blev dock inte långvarig för bara minuterna senare smet ett långskott in. Nopeln kunde sedan fortsätta att öka på sin ledning ganska enkelt, skott fick tas utanför straffområdet och bollarna rullade in.

I andra halvlek höjer vi oss lite, framför allt andra halvan, men det kan också vara en reaktion från Nopeln som var nöjda med sin stora ledning. Vi hade några halvfarliga lägen, bla på två hörnor som var nära att resultera.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Matchen mot Noplen börjar bra då vi får 1-0 nästan direkt. Sen kvittera dom ganska snabbt. Men denna match tycker jag ändå att vi har ett bra försvarsspel trots de stora siffrorna. Dom har ju fem skitmål.
Men vi skapar inte jättemycket framåt, vi har några småchanser i andra halvlek, men det duger inte om vi ska vara med och slåss i div 5. Vi var alldeles för veka i närkamperna. Positionsmässigt var sådar men ändå ett steg i rätt riktning. När vi lyckas ställa om så spelar vi bra fram till sista passen då vi slarvar ganska mycket

Plus till backlinjen med Dennis, Peter, Shayan och Calle

Startelvan 4-1-4-1 (från höger)
Roy Ax
Shayan Ajdari, Peter Svensson(k), Dennis Nilsson, Calle Axelsson
Per ’Pelle’ Carlsson
Andreas ’Andy’ Svensson, Jens Justad, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Daniel Björkander
Edin Subasic

Avbytare:
Mattias Sallander, Melika ’Melle’ Mourad, Pontus Wiridén, Salvador Meija Mancia och Magnus ‘Wayne’ Olsson

Matchfakta Nopeln-FAIF 8-1(4-0)
2′ 0-1 Andreas ’Andy’ Svensson
4′ 1-1
x’ 2-1
x’ 3-1
45′ 4-1
x’ 5-1
x’ 6-1
x’ 7-1
x’ 8-1

Matchstatistik
Skott på mål: 6-6(3-3)
Skott i målram: 2-0(2-0)
Skott utanför: 2-3(2-1)
Hörnor: 1-3(1-1)
Varningar: 0-0(0-0)

Publik: 20