Samarbete med CWC

Samarbete med CWC
CWC
CWC
CWC

FAIF har inlett ett samarbete med Cobra Wellness Club, CWC, i Lyckeby som ska hjälpa oss med fysträning under 20 veckor inför comebacken i femman. Eva Älveroth kommer tillsammans med Alexander Johansson, båda wellness coacher på CWC, att leda träningen.

Stort tack till våra nya sponsorer som går in för att stödja denna satsningen: Sandå Sverige AB Golv Karlskrona, Gullins måleri & Golv AB, Henkes kran och transport i Karlskrona AB, Fribergs golvtjänst, Aspö Bygg och bemanning, Aspö Bygg och bemanning, samt Målarkalk AB.

Om CWC
CWC har som mål att förbättra människors liv genom att erbjuda en komplett beprövad helhetsmetod där de lägger lika vikt vid träning som vid kost. Detta för att alla ska nå ett optimalt resultat och få de resultat de förtjänar. Hos CWC får du alltid kontakt med en personlig Coach som hjälper dig. Med ett fokus på en aktiv livsstil i kombination med en sund kosthållning ser de till att du når dina mål. De erbjuder förutom sin unika och patentskyddade träningsform CobraFit andra populära aktiviteter som du kan läsa om på deras hemsida.

CobraFit Träning
CobraFit är ett unikt och patentskyddat träningssystem. Träningen bygger på en högintensiv motståndsträning som bränner uppemot 600 kcal per pass. Träningsformen ser till att kickstarta din metabolism och är en kul och snabb träningsform som tar mellan 45-60 min. CWCs upplägg bygger på att man ALLTID tränar utomhus, oavsett säsong eller rådande väderlek.
Träningsformen passar ALLA, ung som gammal, tränad som otränad, motionär som elit. Genom att ha möjligheten att välja en vikt som passar var och ens förutsättningar tränar alla på lika villkor. På så sätt får alla ut maximalt av den tiden som läggs ner på träning.

Intest
Söndagen den 17 november kl 17.00 är det dags att starta upp den riktiga fysträningen. Vi börjar med ett intest där vi kommer att genomföra Beep-test och burpees för att fastställa vår fysiska status. Innan detta intest vill ska att alla gjort en ”scanning” och analys på CWC i Lyckeby.

Träningspassen
Träningen kommer att fortsätta på söndagar kl 17.00 och vad det gäller träningspassen så ska Eva och Alexander hålla i cobrapass för oss och efter cobran så blir det level 10 inspirerad löpträning med Johan Eriksson i 20 minuter. Vi kommer att köra runt på åtta olika cobrapass, men överlag kommer alla passen innehålla mycket Core (bål/mage), vilket kommer stärka era kroppar väldigt mycket. Efter träningspassen så samlas alla i lokalen för en shake och lite pep-talk. I och med att alla kommer göra scanning och analyser så kommer vi också att boka uppföljningar kontinuerligt med samtliga spelare för att se till så att resultaten blir så bra som möjligt efter varje individs behov.

Eva och Alexander på CWC
Eva och Alexander på CWC

Eva Älveroth säger så här inför träningsstart
Vill bara tala om att vi ser fram emot att följa FAIF ”all the way up”. För det är vad vi siktar på, eller hur?! Ni kommer att bli otroligt starka och ha oerhört roligt på vägen dit.
Det kommer bli en intern ”Boot Camp”-tävling mellan er, spännande, ni är väl inte så tävlingsinriktade, ELLER?? Jag lever i alla fall med en som kommer vilja vinna, tro mig. Jag har, som tur är, fått hjälp av Alexander Johansson att genomföra detta. Så vi har tillsammans har lagt upp de kommande passen, med start den 24 november då vi kör Triceps & Core.

Johan Eriksson
Johan Eriksson

Assisterande coach Johan Erikssons kommentar
Först vill jag väl säga att det ska bli jäkligt kul att få vara med på resa som ska göra FAIF till ett lag som ska jävlas med alla lag i femman. Vi måste inför att vi ska spela i div 5 vara generellt starkare och snabbare samt ha en bättre uthållighet. Fysträningarna kommer att genom att vi lägger dem på CWC en gång i veckan ge oss dessa förutsättningar. Men det kommer även att göra att vi kommer att få en helhets bild individuellt av vad vi måste jobba med. Detta genom att vi alla få en personlig genomgång och analys. Det kommer även på övriga träningar att vara delar som ska leda till att vi ska möta femman med en bättre fysiska förutsättningar än vad vi slutade 6:an med. Träningsmängden måste inte nödvändigtvis höjas inför att vi ska spela i femman, men vi behöver däremot bli mera disciplinerade den 1,5 timmen vi tränar, dvs vara i tid och genomföra övningar meden en inställning på 110%.

Vi hoppas med denna satsning kunna komma väl förberedda till säsongsstarten!