Förlust mot Blåningsmåla/Eringsboda

Förlust mot Blåningsmåla/Eringsboda
Emanuel på väg mot målet
Emanuel på väg mot målet
Emanuel på väg mot målet

FAIF och Blåningsmåla/Eringsboda bjöd inte upp till någon vidare match inför storpubliken, utan publiken fick tyvärr nöja sig med en fantastisk solig höstdag.

Första halvlek var jämn med chanser åt båda hållen. Bortalaget tog ledningen efter en frispark som Gunde styrde i ribban, men som man sen kunde nicka in returen på helt obevakad. Vi kunde dock kvittera sedan Emanuel gått i djupled och sen frispelat Pontus ’Bale’ Wiridén vid bortre stolpen. Vi tog också ledningen efter ett riktigt mönsteranfall, vi sågade oss fram på vår högerkant, ’Skåning’ slog ett fint inlägg som Emanuel enkelt kunde nicka in. Men strax innan pausvilan kvitterade bortalaget efter nytt slarv, men det var en snygg lobb.

Andra kom att präglas av våra misstag och misskommunikation, detta gav bortalaget ett friläge som räddades, men returen kunde petas in till 3-2. Stillastående fötter och naiva passningar gav Biffarna två kanonlägen som utnyttjades kliniskt när man placerade in bollarna i ett tomt mål. Vi hade några riktigt bra lägen, men Biffarnas målvakt kunde rädda våra avslut från både frilägen och frispark.

Det solida försvarsspelet var som bortblåst idag och även om vi pratat om att göra en bra match så fanns inte det lilla extra där. Är vi inte koncentrerade och tar alla inte i samtidigt så förlorar vi, så enkelt är det. Sen kan vi inte förneka att vi saknade viktiga kuggar på innermittfältet idag som säkert hade gett oss en annan tyngd i både försvarsspel och anfallsspel.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Matchen Biffarna går väl inte under rubriken välspelad match! Vi kommer inte alls upp i normal standard, men det var ändå lite väntat med tanke på att vi redan var klara för div5. Vi håller ändå upp spelet hyfsat i första halvlek, medan vi inte gör jobbet som vi ska i andra halvlek och låter dom göra några enkla mål. Men tror ändå att vi hade gjort en bättre match om det hade gällt något. Nu få alla ett välförtjänt uppehåll, innan vi drar igång med inomhussäsongen.

Vill passa på att tacka alla sponsorer, styrelsen, spelarna, publiken 0ch lagledarna för en god säsong.

Laget 4-2-3-1 (från höger)
Mathias Pastuhoff
Johan Eriksson, Peter Svensson, Mattias Sallander, Patrik ‘Pake’ Andersson
Peter ‘Skåning’ Wihlborg, Andreas ‘Andy’ Svensson
Johan ‘Hinken’ Andersson, Anton ‘Öland’ Standert, Pontus Wiridén
Emanuel Arnesson

Avbytare:
Tobias Nordström
Shayan Ajdari
Daniel Jonsson
Per Pettersson

Matchfakta 2-5(2-2)
17′ 0-1 Emil Rylandersson
20′ 1-1 Pontus ’Bale’ Wiridén (Ass: Emanuel Arnesson)
29′ 2-1 Emanuel Arnesson (Ass: Peter ’Skåning’ Wihlborg)
40′ 2-2 Sajad Khalaf
68′ 2-3 Ahmad Khalaf
70′ 2-4 Klas-Magnus Karlsson
77′ 2-5 Sajad Khalaf

Matchstatistik
Skott på mål: 4-3(1-1)
Skott utanför: 3-3(2-2)
Hörnor: 3-4(0-2)
Varningar: 3-0

Publik: 100

Pake är steget före
Pake är steget före
Salle når högst
Salle når högst
Öland slår inlägg
Öland slår inlägg

Tack Patrik ’Bullen’ Andersson för lagfoto och fina matchbilder!