Skön vinst mot Hasslö

Hasslös målvakt gör en superräddning på Salles frispark

FAIF klara för kval!
FAIF tog de tre nödvändiga poängen för att säkra kvalplatsen när Hasslö besegrades med 2-1(0-0) på soliga Skärgårdsvallen. Båda lagen bjöd upp till en bra fotbollsmatch och Hasslö spelar definitivt inte som en nästjumbo.

FAIF började matchen bäst och hade ett litet övertag i första halvlek. Framförallt så skapade vi fler och bättre chanser, men hemmamålvakten fick oftast chans att ta hand om ett alldeles för löst avslut. Andy hade ett bra läge frispelad i straffområdet, men blev (tveksamt) avblåst för offside. Med 10 skott på mål så borde vi haft ledningen.

Andra inleddes men en jättechans för FAIF när Pontus Wiridén lyfte bollen mot mål, men hemmamålvakten gjorde en prakträddning och lyckades ”gräva” ut bollen ur nätet. Istället tog Hasslö kommandot i matchen, dock utan att skapa några jättechanser. Därför kom vårt ledningsmål lite oväntat. Skåning skickade iväg en lång och hög boll som studsade och ställde målvakten och Öland kunde enkelt rulla in 1-0. Fantastiskt skönt!
2-0 kom några minuter efter när Lillen dribblade sig ner till kortlinjen och spelade in bollen till Öland som lika lätt kunde rulla in tvåan med 20 minuter kvar att spela. Trean kunde kommit när Salle drog en frispark över muren, men Hasslös målvakt gjorde en kanonräddning i krysset och kunde tippa ut till hörna.
Hasslö försökte flytta upp och tryckte tillbaka oss, men det var inte förrän efter att Svåger dragit på sig sitt andra gula kort, som man från vår högerkant kunde rulla bollen förbi Gunde. Trots att flera nu hade nerverna utanpå matchtröjan i slutet kunde vi hålla undan och säkra kvalplatsen till femman!

Coach Tobias Nordströms kommentar efter matchen

Tack för god match

Har faktiskt inte så mycket minne från matchen då jag var hyfsat nervös.
Men vi startar matchen riktigt bra, har bra boll tempo och ligger helt rätt i positionerna. Vi skapar många bra chanser, vi har inte haft så många avslut på mål på hela säsongen som i denna matchen. Men tyvärr så vill inte bollen i mål då deras målvakt gör några bra räddningar.
Andra halvlek startar de mycket bättre än oss, Hasslö rullar bra på mitten, men jag tycker inte att dom skapar några bra chanser. Sen kontrar vi in ett förlösande mål genom Öland, deras målvakt missbedömer en studs som Öland utnyttjar på bästa sätt. Efter målet som böljar det fram och tillbaka, Öland lyckas även sätta 2-0 genom att lukta sig fram till en ny målchans. Hasslö går ner på tre backar och lyckas trycka tillbaka oss lite, men vi håller tätt bakåt.

Glada miner
Glada miner
Hela laget får plus i sådan här match då alla spelar och kämpar hela matchen igenom. FAIF är klara för kvalet till femman, känn på den!

Matchfakta 1-2(0-0)
63′ 1-0 Anton ‘Öland’ Standert (Ass: Peter ’Skåning’ Wihlborg)
70′ 2-0 Anton ‘Standert’ Öland (Ass: Fredrik ’Lillen’ Svensson)
85′ 2-1 William Bergström