3-1-seger mot Belganet-Hallabro

Björkvallen
Björkvallen

Det blev till slut seger med 3-1(0-0) borta mot Belganet-Hallabro, men precis som hemma fick vi slita ordentligt mot ett bra kämpande hemmalag.

Första halvlek var jämn med chanser åt båda hållen, kanske är det hemmalaget som har de vassaste. Dock så kan båda målvakterna hålla sin mål fria från påhälsning.

Direkt i andra halvlek vänder Öland, nere vid kortlinjen, bort hemmamålvakten som inte finner någon annan lösning än att välta kull Öland med straff och utvisning som följd. Peter ’Skånig’ Wihlborg stegade säkert fram till elvameterspunkten och rullade bollen i mål. Det dröjde dock inte många minuter innan hemmalaget kunde kvittera när man spelade snett inåt bakåt och fick skjuta från straffområdeslinjen, slarvigt! Efter timmen spelad lyfter Salle in en frispark i straffområdet där Öland nickar fram Andy som med en vänstervolley(!) trycker in bollen i mål. Vi fortsätter skapa endel halvchanser men det är inte förrän med kvarten kvar som Justad kan nicka in en fin hörna från Skåning och punktera matchen. Siffrorna stannar vid 3-1, hemmalaget kämpar som sagt bra och sen var det nog lite trötta ben sedan mötet mot Jämjö U i måndags.

Coach Tobias Nordström kommenterar
Jag tycker vi gör en lite bättre match nu än senast, särskilt i passningsspelet. Men jag tycker vi släpper till för många chanser, men som tur är gör de inte gör mål på dessa. Andra halvlek tycker jag att vi höjer oss lite och ligger bättre i positionerna. Vi stänger matchen hyfsat tidigt, men med tanke på att dom fick sin målvakt utvisad så ska vi vinna med fler bollar. Men en vinst är alltid en vinst!

Matchfakta 1-3(0-0)
48′ 0-1 Peter ’Skåning’ Wihlborg (straff)
52′ 1-1 Tim Rohde
60′ 1-2 Andreas ’Andy’ Svensson (Ass: Anton ’Öland’ Standert)
75′ 1-3 Jens Justad (Ass: Peter ’Skåning’ Wihlborg)