Emanuel sänkte Johannishus

Emanuel - nöjd tremålsskytt!
Emanuel – nöjd tremålsskytt!

FAIF fick bästa möjliga start på höstsäsongen när Johannishus besegrades med 4-1(2-0). Stor segerorganisatör var Emanuel Arnesson med sina tre mål.

Vi fick en smakstart på matchen när Öland på en kontring kunde lobba in 1-0 redan i sjätte minuten. Annars blev vi i första halvlek långa stunder tillbakapressade av Johannishus långa inkast, men utan att släppa till några skarpa chanser. Precis innan pausvilan får Emanuel en kanonträff på halvvolley utanför straffområdet och målvakten får se bollen borra sig in i bortre gaveln.

Till andra korrigerar vi vår uppställning lite och andra halvlek ser bättre ut, vi håller upp spelet och Emanuel kan sätta två snygga mål. 3-0 är ett skott från Öland som blockas av en försvarare som Emanuel förvaltar returen utmärkt på. 4-0 och spiken i kistan, sprintar Emanuel ifrån försvaret och gör inget misstag ensam med målvakten. I slutminuterna kan JSK reducera på straff, men man var aldrig nära att komma ikapp.

Coach Tobias Nordströms kommentar efter matchen
Matchen mot huset bjöd väl inte på någon underhållning direkt! Men vi var det bättre laget hela matchen.
Första halvlek så börjar vi hyfsat försöker spela boll men är lite för slarviga i passningar och mottagningar. Men vi gör ändå 1-0 genom Öland som förvaltar läget lungt och snyggt! Sen tappar vi spelet i sista 20 i första halvlek och de kan pressa oss lite genom sina långa inkast. Emanuel visar att han har en bra slägga, då han sätter 2-0 på en halvolley utanför straffområdet stenhårt i bortre.
Vi går ut i andra med en helt annan inställning och punkterar matchen med två mål. Jag är grymt nöjd med andra halvlek där vi verkligen krigar och sliter för varandra och spela som ett lag.

Bästa spelare idag var Patrik ’Pake’ Andersson, Mattias ’Gunde’ Pastuhoff och Emanuel Arnesson.

Matchfakta 4-1(2-0)
6′ 1-0 Anton ’Standert’ Öland
44′ 2-0 Emanuel Arnesson (Ass Anton ’Standert’ Öland)
51′ 3-0 Emanuel Arnesson (Ass Anton ’Standert’ Öland)
65′ 4-0 Emanuel Arnesson (Ass Peter ’Skåning’ Wihlborg)