Knapp vinst mot Hasslö

Adis lägger straff

50-talet åskådare valde att fira den fina och varma nationaldagskvällen med att bevittna FAIF besegra Hasslö GOIF med 3-2(2-0) på Fjärdsjömåla IP.

FAIF inledde klart bäst och ägde den första halvleken. Redan efter 10 minuter var ettan på väg in, men en Hasslöspelare räddade bollen med händerna på mållinjen – straff! Tyvärr brände Andy straffen, men ettan kom strax efter när Adis först vann ett motlägg och sen hann före målvakten och petade in bollen. 2-0 kom i 21 minuten när Jens vann en nickduell med bortamålvakten och Andy kunde brösta in bollen. Målvakten skadade sig i samma situation och fick utgå.

Hasslö kom ut betydligt mer taggade i andra halvlek, samtidigt som vi stod på hälarna. Med timmen spelad rann man genom ett hemmaförsvar som var utspritt och fri med målvakten gjorde man inget misstag. I 70:e minuten fick Hasslö straff och satte kvitteringen. Bara minuter senare fick FAIF en ny straff, sedan en bortaspelare glidtacklat och tagit bollen med handen. Andreas Linden blev ny straffexekutor och gjorde inget misstag när han satte bollen intill målvaktens högra stolpe. Hasslö försöker under slutet att flytta upp, men lyckas inte skapa någon riktigt het chans.

Coach Tobias Nordström efter matchen
Jag tycker vi börjar matchen bra och skapar många chanser som vi tyvärr inte utnyttjar på ett bra sätt. Vi rullar ut dom ganska bra, men behöver blir bättre på sista delen i anfallszonen. Dock så gör vi gör ändå två mål i första halvlek. I andra halvlek kommer Hasslö ut som ett annat lag dom börjar väldigt offensivt och vi är inte alls med i matchen den första kvarten. Dom gör också logiskt två mål på oss. Men vi höjer oss och lyckas fixa en straff som Adis lyckas göra mål på. Hasslö kändes då ganska slutkörda, men gör några försök att kvittera men jag tycker inte att dom kom till någon riktig chans!
Vi gör en helt ok match särskilt den första halvtimme i matchen.

Alla kämpar och sliter och gör sitt bästa. Men extra plus vill jag ger till Adis och Svåger som orskade stor oro i deras backlinje, samt till Lars Holmberg som hoppade in mellan stolparna och stod för en utmärkt insats.

Matchfakta 3-2(2-0)
14′ 1-0 Andreas Linden
21′ 2-0 Andreas Svensson (Ass Jens Justad)
59′ 2-1
70′ 2-2 (straff)
74′ 3-2 Andreas Linden (straff)